Editia din 2024 a Campionatului European de Fotbal nu este foarte departe, iar acum se fac multe calcule si statistici pe hartie privind echipele favorite la castigarea ravnitului trofeu.

Sunt foarte multe nationale puternice prezente in urne si cu siguranta vom avea parte de multa drama mai ales dupa ce se va finaliza etapa grupelor. Iata asadar care sunt principalele canditate la castigarea trofeului EURO 2024:

1. Anglia

Gareth Southgate va conduce nationala Angliei si la aceasta editie de EURO 2024. Tehnicianul englez are la indemana un lot format preponderent din jucatori experimentati cu care a ajuns in sferturi, semifinale si respectiv finala la ultimele 3 turnee majore.

Inainte de a-si face griji pentru EURO, Southgate a trebuit sa rezolve mai intai calificarea la acest turneu dintr-o grupa destul de dificila aparent. Primele 4 meciuri din calificari au mers insa struna, cu 4 victorii lejere.

Au fost insa si unele vulnerabilitati aratate de britanici in grupe, mai ales in partida contra Ucrainei, in care apararea albionului a fost efectiv umilita de ucraineni in mai multe randuri.

Cu toate acestea, Anglia este o forta incontestabila pe partea ofensiva si calitatea atacului poate lasa sah-mat multe aparari. Tocmai acesta este motivul pentru care selectionata Albionului este vazuta principala favorita la adjudecarea EURO 2024, turneu pe care poti sa pariezi online la Gets Bet, iar in acest sens aici gasesti oferta actuala cu bonus fara depunere de la Gets Bet.

2. Franta

Dupa infrangerea suferita in fata Argentinei la ultimul Campionat Mondial, cand francezii au pierdut cupa dramatic, selectionerul Didier Deschamps a facut mai multe modificari in lot.

Deschamps a primit o oferta de prelungire pe 3 ani si jumatate a mandatului de selectioner, pe care a acceptat-o imediat. A operat insa mai multe schimbari, staruri precum Hugo Lloris, Raphael Varane sau Karim Benzema nemaiavand loc acum in primul 11.

In calificarile pentru EURO 2024 francezii au inceput in forta cu un sec 4-0 in fata Olandei. Dupa aceea, lucrurile au mers struna pentru albastri pana cand au facut un egal scor 2-2 cu Grecia, abia in al 8-lea meci jucat.

Ecuatia calificarii era deja rezolvata insa, iar francezii au demonstrat ca sunt o echipa foarte puternica si au legat relatii de joc in toate compartimentele, fiind catalogati cu sansa a doua pentru obtinerea trofeului european in aceasta editie.

3. Germania

Hansi Flick a fost indepartat dupa o serie de prestatii considerate de specialisti dezamagitoare din partea Germaniei, insa este un turneu gazduit de Germania, ceea ce inseamna doua lucruri: unul ca Germania este deja calificata in grupe, nefiind nevoita sa suporte presiunea calificarilor iar doi, indiferent de toate argumentele, Germania este una dintre principalele candidate la titlu.

Julian Nagelsmann a preluat fraiele reprezentativei Germaniei si are un mandat cu obiective clare – trofeul sau macar finala la EURO 2024.

Cu toate acestea, infrangerile contra Turciei si Austriei din luna noiembrie au aratat ca nu selectionerul era problema, ci mai degraba relatiile de joc sau mai bine zis lipsa acestora din interiorul lotului Germaniei.

Mai este insa destul timp pana la startul EURO, astfel ca germanii pot arata de ce sunt una dintre principalele candidate la titlu, pentru ca au un lot cu multi jucatori extrem de valorosi.

4. Spania

Spania a facut o modificare dupa Campionatul Mondial de anul trecut, inlocuindu-l pe selectionerul Luis Enrique cu Luis De la Fuente, dupa ce ibericii au fost eliminati rusinos la lovituri de departajare in faza 16-imilor.

De la Fuente se pricepe mai bine decat oricine sa integreze jucatorii tineri si cu mai putina experienta la nivel international in lotul mare, nume precum Gavi, Pedri sau Ansu Fati, pentru ca a mai antrenat si echipele nationale de U19, U21 si U23.

Cu toate acestea, De la Fuente are o misiune destul de dificila, pentru ca trebuie sa sudeze o echipa formata din jucatori foarte buni pe plan individual.

Nu va fi deloc usor, iar rezultatele sub media asteptarilor din ultima perioada au aratat ca inca mai este mult de lucru pana in momentul in care vor putea emite pretentii la titlu. Multi specialisti crediteaza nationala iberica cu a 4-a sansa la titlu.

5. Portugalia

Roberto Martinez a fost din nou desemnat antrenor al echipei Portugaliei, dupa mai multe tatonari cu staff-ul din conducerea Federatiei Portugheze.

Martinez mizeaza in continuare pe o selectionata de jucatori cu experienta la nivel international, acestia fiind condusi in teren de nimeni altul decat Cristiano Ronaldo.

Nu va fi o alegere deloc usoara pentru Martinez sa intocmeasca primul 11 pe care il trimite in teren in fiecare meci, pentru ca este nevoit sa introduca in lot si implicit in formatiile de start si jucatori mai tineri, astfel ca va trebui sa creeze anumite relatii de joc intre generatii.

Chiar daca acestea sunt principalele 5 candidate la castigarea EURO 2024 in opinia specialistilor, cu siguranta insa surprizele nu vor intarzia sa apara la acest turneu final. Este foarte probabil ca alte echipe de “mana a doua” sa aiba un parcurs incredibil si sa atinga fazele superioare ale competitiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here