FOTO: momentulzilei.ro

Sâmbătă seară, la punctul de trecere a frontierei Sculeni/județul Iași, s-a prezentat la verificările de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un autoturism marca Audi A6 fabricat 2009, care era înmatriculat în România în anul 2015, pe numele parlamentarului Dan-Constantin Șlincu, conform momentulzilei.ro.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul respectiv figurează cu alertă în SIS-bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile din Belgia la data de 05.01.2016.

În autoturism se aflau Marius Budăi, fost ministru al Muncii care și-a dat demisia din funcție în luna iulie, în urma scandalului privind „azilele groazei”, și Dan-Constantin Șlincu, ambii membri ai Parlamentului României. Cei doi au prezentat la controlul de frontieră pașapoarte diplomatice.

Polițiștii de frontieră au deschis dosar penal pentru infracțiunea de tăinuire, iar mașina a fost confiscată și dusă la sediul PTF Sculeni.

Fostul ministru a spus că mașina a fost cumpărată de către colegul său de partid în toamna lui 2016, „de bună-credință”, iar de atunci a circulat cu ea fără să știe și fără să fie anunțat de către autorități că figura ca fiind furată: „Este o problemă, voi vorbi cu ministrul de Interne”.

Dan-Constantin Șlincu este cunoscut drept omul de casă al președintelui CJ Botoșani, Doina Federovici, vizată de DNA într-un dosar de corupție deschis zilele trecute, care privește Spitalul Județean Botoșani, aflat în subordinea CJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here