FOTO: digi24.ro

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite pentru cea mai mare parte a lunii ianuarie în întreaga ţară. Singura săptămână care va face excepție este săptămâna 8-15 ianuarie, când temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, relatează News.ro.

Temperaturile medii ale lunii ianuarie în ultimii zece ani s-au situat între minus 4 și 0 grade. Pentru ianuarie 2024, sunt prognozate temperaturi mai mari în medie cu până la un grad. Doar în prima săptămână va fi mai cald în medie cu aproximativ 5 grade față de temperaturile obișnuite.

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

– Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

– Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice, centrale şi local în cele sud-vestice şi nord-estice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în extremitatea de nord a Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

– Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

– Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile ,dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.

Săptămâna 15.01.2024 – 22.01.2024

– Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

– Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zona Munţilor Banatului.

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

– Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

– Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here