Prefectura Braşov a anunţat că a depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru proiectul intitulat „Renovarea energetică a sediului Serviciilor Publice Comunitare Braşov”, ce vizează sediul din str. Turnului nr. 13 din municipiul Braşov, unde funcţionează Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor. Proiectul urmează a fi evaluat, iar dacă va obţine punctajul necesar se va semna contractul de finanţare.

  • „Este pentru prima dată în istoria Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov când se depune un proiect pentru obţinerea unei finanţări din fonduri europene. Este un proiect complex, prin care ne dorim să schimbăm radical sediul celor două servicii publice comunitare, astfel încât să putem oferi condiţii mai bune atât pentru angajaţii acestora, cât şi pentru numeroşii cetăţeni care apelează la cele două servicii”, a declarat prefectul Braşovului, Cătălin Văsii.

Conform proiectului, valoarea totală investiţiei este de 21.199.915 lei, din care 16.786.850 lei reprezintă cheltuieli eligibile care ar urma să fie asigurate proporţie de 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională (prin intermediul Programului Regiunea Centru 2021-2027) şi de 15% din fonduri de la bugetul de stat. Cheltuielile neeligibile ar urma să fie, de asemenea, acoperite de la bugetul de stat.
Proiectul prevede, printre altele, consolidarea structurii de rezistenţă, termoizolarea clădirii, montarea de ferestre şi uşi exterioare din aluminiu cu geam termopan, montarea unui sistem de umbrire exterioară cu reglare automată inteligentă. De asemenea, urmează a fi realizate finisaje interioare de natură a asigura un nivel ridicat de izolare acustică, modernizarea instalaţiei electrice, modificarea instalaţiei de gaze naturale, instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice, dotarea cu sisteme independente pentru încălzire, ventilaţie şi climatizare, folosind ca surse primare gazul natural şi electricitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here