FOTO: herdea.ro

În plină agitație legată de situația medicilor de familie care amenință că nu mai încheie contracte cu CNAS, Valeria Herdea a fost numită în funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, potrivit unei decizii semnate de premierul Marcel Ciolacu și publicată luni în Monitorul Oficial.

Valeria Herdea, în vârstă de 60 de ani, este medic de familie cu o experienţă vastă în pediatrie. Ea este preşedintele Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie şi fondatoare acestei asociaţii, dar şi vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România. Ea a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis (cavaler al ordinul sanitar).

La mijlocul lunii decembrie, Cristian Georgică Celea a fost numit interimar la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Postul devenise vacant după demisia lui Andrei Baciu, din 11 decembrie, la doar 4 luni după numirea în funcţie.

Anunţul demisiei a fost postat de Andrei Baciu pe Facebook, în contextul în care acesta a fost chemat la DNA, în dosarul vaccinurilor antiCovid, în care au fost puşi sub acuzare fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

Ulterior, Andrei Baciu a fost pus sub urmărire penală de DNA, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri în pandemie.

Andrei Baciu a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății în perioada pandemiei, ulterior fiind numit șeful CNCAV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here