Solistul spaniol Julio Iglesias a rămas fără 42 de kilograme de mâncare pe aeroportul Punta Cana din Republica Dominicană după ce vameșii i-au inspectat bagajul, anunță ilfattoquotidiano.it.

Iglesias a fost oprit la aeroport, iar în valiza cântărețului nu a fost găsit nimic compromițător, cu excepția faptului că autoritățile din Republica Dominicană, în urma unui control de rutină, au găsit 42 de kilograme de alimente în trolerul său.

Incidentul datează din 10 ianuarie și, potrivit relatărilor din cadrul unei emisiuni din Spania, oficialii aeroportului Punta Cana i-au contestat greutatea abundentă din cauza cantității deloc neglijabile de alimente transportate. În interiorul obiectului „personal” ar fi fost găsite produse precum legume, leguminoase și fructe.

După ce valiza a fost golită, mâncarea a fost imediat analizată de autoritățile locale, care au descris ulterior „detenția temporară” a artistului drept o „neînțelegere”.

Chiar și ministrul agriculturii, Limber Cruz López, a intervenit în această chestiune, explicând motivele controlului la fața locului: „Nu este o măsură împotriva lui „, a spus el, „avem o alarmă și avem o supraveghere foarte puternică în toată țara. Motivul este atacul dăunătorilor de fructe”.

Este vorba de musca mediteraneană a fructelor, un dăunător agricol.

”Nu este o măsură ad personam, ci o chestiune de control normal”, a precizat ministerul, explicând că, pentru a combate infestarea micului animal, se fac controale mai stricte.

Cu toate acestea, Iglesias, nu este pentru prima dată când transportă provizii abundente dintr-o țară în alta. Surse apropiate lui confirmă că el efectuează acțiuni similare de fiecare dată când pleacă din orașul său, Madrid.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here