Clubul de Cult-Iubire a marcat miercuri, 24 ianuarie a.c., începând cu ora 17.00, sărbătorirea Unirii Principatelor printr-un spectacol desfășurat în sala de lectură a Casei de Cultură din Victoria.

 

  • ,,Această seară minunată am dedicat-o Micii Uniri cu cântece patriotice și momente poetice adaptate contextului. În zi de sărbătoare, cei cu inima română s-au întâlnit din nou în cadrul Clubului de Cult-Iubire la Casa de Cultură din Victoria pentru a se bucura de poezie și muzică în interpretarea copiilor talentați din grupul Victori Art și Sirinx-Music într-un spectacol intitulat ,,Uniți în Cult-Iubire” a spus Codrina Anghel, directoarea Liceului Tehnologic ,,Alexandru Bărbat” din Victoria și președinta Fundației Culturale ,,Negru-Vodă” din Făgăraș.

Clubul de Cult-Iubire, inițiat de profesoara Codrina Anghel, este o acțiune culturală care se desfășoară de câțiva ani în colaborare cu Casa de Cultură din Victoria. Întâlnirea este lunară și cuprinde momente de artă, muzică și poezie la care participă grupuri artistice de elevi și profesori. Acțiunea se derulează pentru iubitorii de artă din Victoria, Făgăraș și întreaga Țară a Făgărașului. Victori Art este un proiect finanțat în cadrul Investiției 15, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență.

La eveniment au participat grupurile  artistice – Cercul de Teatru ,,Lic Art” coordonat de profesoarele Dorina Leluțiu și Rodica Mihaela Cățănaș, Grupul Muzical ,,Midd Art” coordonat de profesorul Ștefan Botoran și Grupul de copii Sirinx coordonat de Constantin (Titi) Cîrstea.

  • ,,Ne-am bucurat că am simțit împreună Mica Unire și am avut ocazia să colaborăm la încă un spectacol frumos din cadrul acestui demers cultural numit Victori Art. Împreună cu minunații copii din grupul Sirinx și colegii profesori am reușit să oferim încă un eveniment artistic de calitate. Scopul nostru este acela de a promova, în primul rând, copiii talentați din Țara Făgărașului și, nu în ultimul rând, de a le oferi părinților, bunicilor și prietenilor bucurie în suflet” a spus Constantin Cîrstea, coordonatorul Grupului de copii Sirinx.
  •  ,,Fiecare manifestare a noastră aduce câte ceva deosebit iar în fiecare lună are o culoare aparte. Astăzi ne-am oprit asupra Unirii Principatelor pe care am simțit-o împreună, cu bucurie, emoție, momente poetice și muzicale. Le mulțumesc pe această cale doamnei directoare Codrina Anghel, de care mă leagă o prietenie de mai bine de 10 ani și doamnei directoare a Casei de Cultură Corina Hoajă care ne găzduiește în fiecare lună și își aduce un aport important în viața culturală a orașului Victoria. Totodată le mulțumesc și colegelor Dorina Leluțiu, Rodica Mihaela Cățănaș, grupului artistic al elevilor din liceul nostru și prietenului Constantin Cîrstea ” a spus Ștefan Botoran, coordonatorul grupului Midd Art din cadrul Liceului Tehnologic ,,Alexandru Bărbat” din Victoria.
  • ,,Astăzi s-a împletit foarte bine duetul între recitalul eminescian și Recitalul Marii Uniri prin momente deosebite alese cu măiestrie de către coordonatori și interpretate cu mare drag deartiștii noștri” a spus Corina Hoajă, directoarea Casei de Cultură din Victoria.

Clubul de Cult-Iubire își așteaptă prietenii în data de 23 februarie pentru un nou spectacol care va marca sărbătoarea iubirii la români- Dragobetele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here