Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii, arată Digi World.

Conform unui studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, ceaiul negru poate avea efect în scăderea hipertensiunii. Condiția este să fie băut în mod regulat, fără exagerări cantitative. La studiu au luat parte persoane care au băut trei cești de ceai pe zi. S-a constatat că în timpul nopții, acestora le-a scăzut atât tensiunea sistolică, cât și cea diastolică, scriu cei de la Daily Express. Acest efect a fost vizibil din prima zi și a ținut mai bine de șase luni, timp în care s-a consumat acest tip de ceai. Deși modificarea în nivelul de tensiune nu era unul major, era benefic celor care prezentau risc de dezvoltare a unor boli cardiovasculare.

Presiunea sistolică este cea exercitată asupra pereților arteriali când inima se contractă (în sistolă), cu valori normale între 100 și 130 mm coloană de mercur (Hg).
Presiunea diastolică este cea exercitată asupra pereților arteriali când inima se relaxează între două contracții (în diastolă), cu valori normale sub 85 mmHg.

„Această cercetare arată că un component al ceaiului nergu, altul decât cafeina, poate influența variația presiunii sângelui în timpul nopții”, se arată în studiu. În timpul zilei, însă, efectele nu au fost la fel de vizibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here