FOTO EduPedu
Marți, 6 februarie, elevii de clasa a VIII-a dau proba scrisă la Matematică, din cadrul simulării Evaluării Naționale 2024, potrivit calendarului oficial. Conform procedurii, probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30.
  • Ligia Deca a anunțat că vor fi implicați aproximativ 24.000 de profesori asistenți și peste 12.000 de evaluatori. Conform centralizărilor Ministerului Educației, consultate de Edupedu.ro, peste 176 de mii de elevi din clasa a VIII-a sunt așteptați la simularea de la Evaluarea Națională 2024.
  • Conform surselor Edupedu.ro, luni au fost probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024. Profesorii asistenți au fost îndrumați să scaneze local lucrările în prezența elevilor și să le încarce pe servere mai târziu. Ministerul Educației a transmis într-un comunicat de presă că nu au fost blocaje, ci doar „un scurt interval de timp” de „aproximativ 20 de minute” în care nu a funcționat în parametri optimi.
  • La simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, după cum a anunțat Ligia Deca: „În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click.”

Timpul de lucru este de 2 ore

Art. 8 – „(3) Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat completarea casetei de identificare din broșura cu subiecte.

Elevii primesc subiectele în formă de broșura. Broșura se predă la finalul probei şi, întrucât conține subiecte, aceasta nu rămâne în posesia elevilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here