,,Cu ce drept ați confiscat, domnule Sucaciu, ceremonia decernării Titlului de Cetățean de Onoare?

  A fost o mare onoare pentru noi, consilierii locali, să atribuim, prin vot, titlul de Cetățean de Onoare al Făgăraşului  părintelui CORNEL URSU.

   Este o personalitate desăvârşită, un exemplu de viață, fost protopop al bisericilor din Făgăraş şi paroh al Bisericii din cartierul Galați.

  Deşi votul a fost exprimat în unanimitate de cei 19 consilieri ai Consiliului Local Făgăraş, asumarea decernării şi înmânării diplomei a făcut-o doar primarul Sucaciu Gheorghe.

  E dezamăgitor că primarul PSD Sucaciu a confiscat un eveniment ce nu îi aparține lui, ci întregii comunități a Făgăraşului.

 E dezamăgitor că, prin modul în care a pus la cale ceremonia înmânării diplomei, a invitat doar un senator PSD de Braşov (care nu are legătură cu atribuirea Titlului) şi pe prietenul său apropiat, consilierul Popa Ovidiu…….

 E trist….

 Că oameni politici ce se vor lideri confiscă asemenea acțiuni şi că se urcă pe înălțimea momentului şi personalității răsunătoare a părintelui Ursu şi a Înaltului Ierarh care a slujit duminică la Galați.

 A fost călcată în picioare demnitatea tuturor consilierilor locali care au acordat practic titlul, dar şi Ordinul 25/2021 al Ministrului Dezvoltării şi Administrației care prevede că ,,Decernarea Titlului se face în cadrul şedințelor ordinare sau extraordinare ale Consiliului Local”…..

 Ați reuşit, domnule Sucaciu Gheorghe, să umbriți până şi o ceremonie care avea în centrul atenției o mare personalitate a Făgăraşului şi ați pigmentat-o cu spini de trandafir…..

Cu înaltă considerație pentru părintele protopop Ursu,

Cu respect pentru făgărăşeni

O parte din consilierii locali: Lucian CUPU, Dan GAVRILA, Iuliana LEABU, Adina DOBRE, Florin DOBRIA, Cristian LUDU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here