Sticlele, PET-urile sau dozele de aluminiu aruncate de locuitorii din judeţul Braşov au devenit o resursă, aceste deşeuri fiind valorificate  de Asociaţia de Dezvoltate Intercomunitară „ISO Mediu” Braşov (ADI ISO Mediu), din care fac parte toate primăriile din judeţ.

  • Prin valorificarea deșeurilor reciclabine se obţin venituri, care se întorc la comunităţile locale. În loc să plătească taxe de depozitare pentru PET-uri, doze de aluminiu sau sticle, primăriile încasează bani” a explicat Liviu Butnariu, președintele ADI ,,ISO Mediu“ Brașov.

Potrivit informaţiilor preşedintelui ADI ISO Mediu în lunile noiembrie şi decembrie a anului 2023, la nivelul judeţului Braşov în baza delegărilor făcute de ADI ISO Mediu au fost reciclate peste 400 tone de recipiente, respectiv PET-uri sau sticlă. Toate aceste deşeuri au fost valorificate prin organizaţiile care implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorului (OIREP), devenit astfel surse de venituri. Altfel, s-a ajuns la situaţia ca deşeurile reciclabile să devină o resursă, nu o „povară”. Reamintim că ADI ISO Mediu Braşov a fost delegată de primăriile din județ să semneze contracte pentru sortarea deşeurilor reciclabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here