Salvamontiștii sibieni au avut în seara de 16 februarie a.c.  cea mai dificilă misiune cu putință, aceea de a recupera de pe munte trupul neînsuflețit al unui coleg ucis de avalanșă. Paul ”Pogo” Popescu și-a dedicat viața muntelui,  era salvamontist împătimit de sporturile extreme. O avalanșă de amploare l-a surprins pe colegul lor, Paul ”Pogo” Popescu în zona Bâlea. Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, nu a avut nicio șansă. A fost strivit de stânci, iar colegii salvamontiști nu l-au mai putut salva. Urcase pe munte alături de alți 3 prieteni și era alături de ei când s-a pornit avalanșa. Ceilalți schiori au reușit să scape cu viață după ce au fost parțial acoperiți de zăpadă.

  • Un înger în roșu a plecat în înaltele crestelor. Muntii au însemnat totul pentru el, aici si-a găsit sfârșitul făcând ce-i plăcea. Unul dintre cei mai buni freerideri din România, colegul nostru și nu în ultimul rând fratele nostru. Pogo ne vei păzi din  Alaska. Vei rămâne veșnic în amintirea noastră” au transmis salvamontiștii sibieni.

Trupul neînsuflețit a fost dus la Bâlea Cascadă și apoi a fost transportat la Medicina Legală, pentru autopsie.  Când au fost anunțați de producerea avalanșei, salvamontiștii au plecat imediat în zonă, iar inspectoratul pentru situații de urgență au intervenit cu o autospecială, o șenilată și o ambulanță SMURD. La fața locului a fost cerut și un elicopter SMURD.

  • Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a fost informat   asupra producerii unei avalanșe la Bâlea Lac cu o victimă care, din păcate, nu a mai putut fi resuscitată. Persoana decedată este angajat al Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, el se afla în timpul liber, nu era în timpul serviciului de patrulare”, a declarat atunci Dan Popescu din cadrul Salvamont Sibiu.

Și în urmă cu două zile, o avalanșa a îngropat corturile a doi turiști, dar din fericire, în  acel moment, ei se aflau la o cabană.  La peste 1800 de metri altitudine, în munții Făgăraș, riscul de avalanșă este de 4, pe o scară de la 1 la 5.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here