Lcalitatea Sâmbăta de Jos va avea rețea de canalizare și rețea de apă potabilă. Proiectul de investiții a fost aprobat de Ministrul Dezvoltării, iar luni, 19 februarie a.c., a fost semnat contractul de finanțare.

  • ,,La Ministerul Dezvoltării, ministrul  Adrian-Ioan Veștea a semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru rețelele de apă și canalizare pentru satul Sâmbăta de Jos. Finanțarea va fi asigurată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Era satul din comuna noastră care n-a beneficiat de investiții în infrastructură, iar acest contract în valoare de 12 milioane  de lei asigură utilitățile așteptate de cetățeni“ a declarat Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.

La nivel național, contracte de 337 miloane de lei prin ,,Anghel Saligny“

În aceeași zi, ministrul Dezvoltării a mai semnat alte 36 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 337.577.962,98de lei. Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, au ca obiective modernizarea drumurilor de interes local și a infrastructurii stradale, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și a rețelelor de canalizare menajeră, lucrări de amenajare urbanistică, precum și construirea sau modernizarea unor poduri și podețe.

  • ,,Contractele semnate astăzi vor avea efecte semnificative și de durată pentru comunitățile locale. În acest sens, trebuie să privim înainte și să gândim politici, strategii, proiecte și programe pentru viitorul nostru și al generațiilor viitoare”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Pentru județul Brașov au fost semnate două contracte, pentru  comuna Voila proiectul integrat pentru înființarea rețelei de canalizare  menajeră în localitatea Sâmbăta de Jos și rețea de alimentare cu apă în localitatea Sâmbăta de Jos, și comuna Hărman,  proiectul în valoare de 14 milioane de lei pentru reparații capitale pentru mai multe străzi.

 10 milioane lei pentru modernizarea drumurilor din Dridif ți Voivodeni

Drumurile și  podețele din satele Dridif și Voivodeni vor fi modernizate după mai mulți ani în care nu s-a intervenit asupra lor. Primăria Voila a obținut finanțarea lucrărilor privind reabilitarea acestora de la Ministerul Lucrărilor Publice prin programul ,,Anghel Saligny“. Conform proiectului, valoarea totală a lucrărilor este de 10.960.153,84 lei, din care 10 milioane sunt asigurate de Ministerul Dezvoltării, iar 960.153 lei reprezintă cofinanțarea de la  bugetul local. În luna ianuarie a.c., a fost semnat   Contractul de finanțare nr. 2935/08/01/2024,  înregistrat la UAT Voila sub nr. 325/16.01.2024,  la ministerul de resort între Primăria Voila prin primarul Gheorghe Osalciuc și ministrul Adrian Veștea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here