Pariorii pricepuți au o anumită rutină atunci când analizează un meci de fotbal, pe care o îmbunătățesc pe baza observațiilor făcute de-a lungul timpului. Niciun element care ar putea influența jocul nu este trecut cu vederea, pentru ca deznodământul biletului să depindă în cât mai mică măsură de hazard.

Așa acționează cei care dau ponturi din fotbal, dar și jucătorii responsabili care se ghidează după pronosticuri, dar le trec prin filtrul propriei judecăți. Nu există un model general valabil de analiză, însă toate țin cont de următorii factori.

Prima categorie de indicatori se referă este cea care reflectă forța echipelor. Mai întâi și mai întâi, pariorii se uită la pozițiile ocupate în clasamentul general de cele două formații. Apoi, la locul din clasamentul jocurilor de acasă ocupat de echipa gazdă, respectiv la locul din clasamentul partidelor din deplasare pe care este echipa oaspete. Pozițiile din ierarhiile acasă/deplasare pot fi mai relevante decât cele din clasamentul general pentru un pariu pe rezultat. De pildă, o echipă poate avea parte de o atmosferă incendiară pe teren propriu, care să o împingă de la spate și să îi intimideze pe adversari.

Sunt urmărite rezultatele obținute în compania unor adversare din aceeași zonă a clasamentului în care se află viitoarea oponentă.

O echipă își poate schimba strategia

Se cercetează, apoi, forța de moment, adică forma, care este reflectată de rezultatele din ultimele cinci meciuri. De obicei, sunt luate în considerare numai jocurile oficiale. În amicale se fac tot felul de experimente și sunt folosiți fotbaliști care nu sunt titulari în mod normal.

O echipă își poate schimba strategia de joc în timpul unui sezon. De aceea, jucătorii pricepuți analizează ce s-a întâmplat în ultimele cinci întâlniri disputate pe teren propriu de echipa gazdă, respectiv în ultimele cinci partide din deplasare ale formației oaspete. Sunt urmăriți minim patru indicatori: rezultat, scor (număr de goluri marcate/primite), raportul cornerelor, raportul cartonașelor galbene.

Un ultim capitol care ține de statistică are în vedere istoria întâlnirilor directe, prin prima celor patru indicatori amintiți mai sus. Contează ce s-a întâmplat la general, dar au mai mare importanță meciurile jucate pe arena pe care urmează să se joace partida.

În funcție de cele observate după parcurgerea acestor etape, se formează o primă idee despre ce s-ar putea întâmpla în meci. Informațiile de actualitate studiate în continuare pot confirma sau infirma pronosticul conturat. Aceste informații sunt aflate din surse de încredere, pe care pariorii le strâng într-o bază de date pentru a nu le căuta de fiecare dată.

Fiecare fotbalist are un anumit statut

Cel mai important indicator din a doua categorie este reprezentat de absenți (suspendați, accidentați sau din altă cauză). Fiecare fotbalist are un anumit statut: cheie, titular, rezervă. În funcție de numărul absenților și de importanța acestora, cei care analizează meciurile scad puncte din forța echipei. Astfel, din 10/10 se poate ajunge la 7/10, de exemplu.

De fiecare dată sunt luate în considerare și revenirile în echipă, după suspendări și accidentări. În cazul în care un jucător revine după accidentare, se iau în calcul și perioada în care a stat departe de teren, precum și nivelul de pregătire fizică.

Al doilea element care nu are legătură cu statistica este motivația. Importanța acestui factor depinde de momentul sezonului, fiind maximă pe final. De exemplu, dacă este ultima etapă și calificarea unei formații în cupele europene depinde de victorie, atunci jucătorii vor da tot ce pot pentru a obține succesul. Dacă este mijlocul sezonului și echipa are ca obiectiv calificarea în competițiile europene, atunci motivație există, dar nu la același nivel.

Pariorii care analizează meciurile ca la carte nu ratează nicio știre despre echipele implicate, din care văd care este atmosfera în cadrul lotului. Dacă undeva sunt probleme financiare, sau antrenorul nu se află în relații bune cu unii fotbaliști, evoluția din teren poate fi afectată.

Jucătorii la pariuri țin cont chiar și de starea vremii, pentru că o ploaie abundentă sau ninsoarea influențează calitatea gazonului, iar de suprafața de joc depinde felul în care circulă mingea. Orice detaliu este important.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here