15 septembrie va fi data primului tur al alegerilor prezidențiale, iar pe 29 septembrie va fi turul secund, potrivit unei decizii luate marți de coaliția PSD-PNL, au declarat pentru G4Media surse politice.

Liderii coaliției au mai decis și prelungirea zilei de vot la toate alegerile – locale, europarlamentare, prezidențiale – până la ora 22.00.

Recent, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat dacă PSD şi PNL vor avea un candidat unic la alegerile prezidenţiale. El a spus că așteaptă rezultatele alegerilor din 9 iunie și că, în 10 iunie, va fi luată o decizie pentru prezidențiale.

Cred că este un moment corect şi bine ales ca cele două partide le au de gestionat şi Executivul şi deciziile din Parlamentul României. Să ştiţi, Guvernul şi Parlamentul nu se conduc cu filmări pe Facebook în timpul şedinţelor şi cu jigniri. O ţară şi o localitate nu o conduci cu scandaluri cu haos şi cu îmbrânceli. Se conduc cu totul şi totul altfel. Cred că în această perioadă, cele două partide, cu specialiştii pe care îi au pot creiona un proiect de ţară. Şi după ce vedem ce decid românii, cum este şi corect şi un respect faţă de votul românilor de ce nu, să ne strângem într-o coaliţie pe 10 iunie pentru a lua deciziile pentru perioada următoare”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegeri parlamentare 2024:

Data stabilită de liderii din coaliție pentru alegerile parlamentare este 8 decembrie.

Alegerile europarlamentare și locale 2024:

Coaliția de guvernare a decis ca pe 9 iunie, când votăm europarlamentarii, să alegem și primarii și președinții de consilii județene.

Alegeri prezidențiale 2024:

Liderii PSD și PNL au căzut de acord ca primul tur al alegerilor prezidențiale să fie organizat în 15 septembrie, iar al doilea tur în 29 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here