Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Braşov  va încheia contracte de finanţare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 24 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Braşov, din cele 35 eligibile. Valoarea totală a contractelor pentru cele 24 de primării este de 3.840.000 de lei, iar lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetăţeni şi se desfăşoară în cadrul Programului naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF).

  • „Pentru a beneficia de fondurile alocate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, primăriile care vor semna contracte de finanţare cu OCPI Braşov trebuie să găsească prestatori în termen de 60 zile de la data semnării contractului de finanţare. În cadrul acestei etape de finanţare, a zecea, fiecare unitate administrativ teritorială eligibilă poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară”, a declarat reprezentantul OCPI Braşov, Valentin Grapă.

Până în prezent, dintre cele 58 de unităţi administrative-teritoriale din judeţul Braşov, au fost cadastrate în proporţie 100% trei comune, respectiv Crizbav, Şinca şi Şercaia. Comuna Voila este cadastrată parţial, iar în alte 43 de localităţi se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF. Programului naţional de cadastru şi carte funciară are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetăţeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Programul este finanţat din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, din fonduri europene nerambursabile, dar şi din bugetul local al primăriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here