Oraşul Victoria a obţinut suma de 14.100.000 lei  pentru reabilitarea şi modernizarea staţiei de epurare a oraşului. Primarul orașului, Camelia Bertea, a semnat marți, 19 martie a.c., contractul de finanțare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei cu ministrul Adrian Veştea.

  • ,,Noua staţie de epurare la standarde europene este finanţată prin Programul ,,Anghel Saligny” şi are o valoare de 14.1 milioane lei. Aceasta va fi construită de la zero în partea de nord a oraşului, în imediata apropiere a celei vechi pe care o avem, dar care nu mai corespunde normelor actuale. Până la ora aceasta am finalizat deja studiul DALI şi ne îndreptăm spre etapa de proiectare și execuție pe care o vom scoate la licitaţie publică. Între timp ne pregătim să depunem în luna aprilie, la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), un proiect pentru obţinerea de fonduri în vederea reabilitării şi extinderii reţelei de canalizare existente“ explică primarul Camelia Bertea.

În aceeași zi, au mai fost semnate alte 64  de contracte de finanţare prin Programul Naţional „Anghel Saligny”, valoarea totală a proiectelor pentru care au fost alocaţi banii de la bugetul de stat fiind de 774.458.122 lei.

  • Aceste proiecte se alătură celorlalte 3.169 deja contractate, în valoare de peste 35,78 miliarde de lei, care vor veni în sprijinul cetăţenilor şi vor contribui la dezvoltarea comunităţilor, asigurând accesul la servicii publice de bază, atât în ceea ce priveşte infrastructura rutieră, cât şi reţelele de alimentare cu apă, de canalizare sau de distribuţia gazelor naturale!”, a precizat ministrul după ce a semnat contractele.

Din județul Brașov a mai fost semnat contractul cu  Primăria Racoş, care a obţinut suma de 3.540.892 lei, pentru modernizare drumului comunal Bogata Olteana-Dopca-Mateiaş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here