FOTO: ProTV

Fermierii din România sunt nemulțumiți după ce au observat căuna dintre legumele căutate de cumpărători, în această perioadă, este vândută la un preț mult mai mare în supermarketuri. Produsul din magazine este importat din Italia și cu toate acestea, românii aleg să cumpere de aici.

Situația a fost relatată de o producătoare, în mediul online, pe un grup destinat fermierilor. Femeia susține că spanacul importat din Italia și găsit în rafturile marilor magazine este vândut la preț triplu față de cel găsit în piețele din țară.

În timp ce în piețe este vândut cu 10-12 lei kilogramul, în supermarketuri spanacul din Italia are un cost de 32 de lei pe kilogram, susține producătoarea. De altfel, femeia este revolatată deoarece mulți români aleg să cumpere planta leguminoasă din supermarketuri.

„Cât de român să fii, ca să mergi sa cumperi spanac de la Kaufland și Lidl cu 13 lei jumătate de kilogram made în Italia, care are sigur o săptămână de când este recoltat, când la ora asta producătorii români vând spanacul cu 10 – 12 lei kilogramul. Românii îl aduc proaspăt, a doua zi pe tarabă. Ne merităm soarta!”, este mesajul postat de femeie pe o rețea de socializare.

„Prețurile sunt aceleași în final. Din patriotism, muncești un pic mai mult!”

Așa cum era de așteptat, internauții au lăsat zeci de comentarii la postarea femeii. Dacă fermierii au fost de acord cu spusele producătoarei, mulți clienți au avut o altă opinie, stârnindu-se o adevărată controversă.

„Mergeți puțin prin marile bazine legumicole gen Lungulețu, Matca etc. Vedeți cu ce stropesc culturile unii producători. După aceea mai explicați-ne cum e treaba cu agricultura și patriotismul”, este comentariul lăsat de un bărbat.

Pentru a-și motiva alegerea, unii consumatori spun că preferă să cumpere din marile lanțuri de magazine deoarece aici găsesc frunze de spanac. În schimb, din piețe pot lua, de cele mai multe ori, spanac cu rădăcină.

„După ce îl cureți, rămâi cu mai puțin de 500 de grame de frunze. Prețurile sunt aceleasi în final. Doar că din patriotism, muncești un pic mai mult!”, susține femeia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here