,,Vă informăm că deși s-au trimis notificări scrise, somații, au fost discuții verbale cu cei în cauză, nu am reușit să convingem toți utilizatorii serviciilor de apă-canal să-și achite datoriile către societatea noastră. Drept pentru care am recurs la ultima soluție legală, respectiv executarea silită a persoanelor care nu-și achită facturile de apă. Este de neînțeles cum unii cetățeni își achită facturile de curent electric, de gaze naturale, dar își permit să nu plătească apa, care este un element vital. Se invocă  faptul că este apa scumpă la Victoria, că aceasta vine ,,prin cădere“ din munte. Vă informăm că apa este adusă în casele dumneavoastră prin kilometri de conducte, robineți, bazine de tratare, etc, care necesită înlocuire, reparații, lucrări costisitoare, care implică multă muncă fiind de regulă lucrări subterane, prin subsolurile blocurilor, pe sub rețele stradale și pietonale. Odată trimis dosarul către un executor, acesta trebuie plătit, de asemenea se percep diverse taxe care se adaugă sumelor restante de pe factura de apă, astfel încât utilizatorul casnic va achita o sumă mult mai mare decât dacă și-ar achita lunar factura de apă, așa cum este normal“ comunică administratorul Victoria Parc Industral SRL, Marian Baciu.

La Victoria, cel mai mic preț la apă

,,Subliniem faptul că prețul apei din orașul Victoria s-a menținut minimal cu sprijinul conducerii Primăriei, fiind printre primele trei prețuri cele mai mici din țară. Acest lucru se poate verifica  pe anexa afișată prin localitate cu prețurile apei la diverse companii de apă canal. Toate s-au scumpit în ultima perioadă și pentru a se asigura funcționarea serviciului public de apă-canal a fost necesară și scumpirea apei la Victoria pentru a fi acoperite cheltuielile lunare. Menționăm că avem personal puțin, salariile  sunt mici, condițiile de muncă sunt grele (umezeală, mizerie în canalizări, mirosuri greu de suportat), dar încercăm  să ne facem datoria, să mulțumim pe toată lumea. Și de aceea așteptăm ca și dumneavoastră să respectați munca noastră, în primul rând  prin achitarea facturilor lunare de apă-canal“ a comuncat administratorul Marian Baciu.

Datoriile pot fi eșalonate

,,Atenționăm că vom continua trimiterea dosarelor spre executare silită pentru recuperarea sumelor restante. Executorul procedează la blocarea conturilor, pensiilor și ale altor surse de venit pentru a recupera sumele restante. Va recurge și la preluarea cu forța   a altor bunuri din locuințele restanțierilor. Dorim să evităm aceste neplăceri și vă așteptăm în continuare să vă achitați facturile restante de apă-canal cu eșalonare la plată și înțelegere amiabilă“ a comunicat administratorul Victoria Parc Industrial.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here