Au trecut doi ani de când Andrei s-a mutat în veșnicie. Mult prea tânăr, la nici 20 de ani.  Ne-am întâlnit din nou, rude, colegi, prieteni, cunocuți, la  monumentul funerar ridicat de părinții lui.  Multe flori, lumânări și lacrimi  la mormântul lui Andrei.  Un accident rutier petrecut la raliul organizat pe Ocolitoarea Brașovului în duminica de 27 martie 2022, a adus durere, multă durere în familia Tatu din Victoria. Singurul lor fiu, Tedy Andrei, a fost ucis de un bolid scăpat de sub control, deși cursa se încheiase.  Pentru părinții lui Andrei nu există durere mai mare și așteptau de la oamenii legii să le răspundă la întrebările:

  • ,,De ce?“ 
  •  ,,Cine este vinovat?“ 

De doi ani însă dosarul teribilului accident soldat cu moartea unui tânăr nevinovat, Andrei Tatu, stă în sertare, pe motiv că ,,se cercetează“.

Dosarul ținut la sertar în IJP Brașov

Multe semne de întrebare au existat și există în jurul acelui accident. Șoferul care conducea un Lamborghini Huracan la Promo Rally-ul desfășurat pe ocolitoarea Brșovului în acea zi, o competiție pentru piloți amatori,  a pierdut controlul volanului după linia de sosire și a ieșit în decor. ,,Impactul a fost atât de puternic încât a sărit peste o rigolă de pe marginea drumului, iar în timpul rostogolirii repetate, a lovit un spectator  aflat pe margine, în câmpul de alături“ a comunicat atunci, sec, organizatorul competiției Promo Racing powered by WRT-Parts & TELL Security Systems. Salvatorii de la SMURD ajunși la fața locului au putut doar să declare decesul.  IJP Brașov anunța atunci o anchetă  în cazul morții lui Andrei Tatu și un dosar penal. La doi ani distanță nu s-a mai făcut vorbire depre acest caz. Rămâne însă întrebarea,  cine se face vinovat de moartea lui Andrei?

Traseul competiției, neconform, spuneau pilotii profesioniști

Andrei  se afla pe câmp, la distanță de șosea, când a fost spulberat de  bolidul care a ieșit de pe pistă. Mai mulți piloți care au concurat  reclamau nereguli, însă organizatorii au susținut că au luat toate măsurile de siguranță.  Atât de bine s-au asigurat organizatorii încât Andrei a fost spulberat de mașina unui concurent. Lamborghiniul Huracan, de culoare albă, condus de un amator cu 240 km/oră l-a ucis  pe Andrei. Andrei n-a avut nicio șansă.  Piloții profesionisti au criticat inclusiv alegerea nefericită a traseului, neconformă cu specificul cursei.

  • Aceste evenimente ar trebui să aibă loc cu siguranță pe linii drepte, de aia se și cheamă curse de accelerare. Dar configurația traseului acolo este un viraj de dreapta lung. În momentul în care concurenții au sesizat asemenea lucruri trebuiau să se oprească ei din propria inițiativă, să nu ia startul, declara atunci  pilotul Dan Gîrtofan. (Lucia BAKI)

Video: martie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here