•  Asociația va gestiona această activitate până la intrarea în vigoare a Sistemului de Management integrat al Deșeurilor

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” (ADI ISO Mediu) Brașov va transmite în perioada următoare în vederea publicării în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP) documentația de atribuire pentru semnarea unui contract multianual pentru activitățile de sortare a deșeurilor de hârtie, carton, metal, plastic și sticla colectate din deșeurile municipale în stația de sortare, inclusiv transportul reziduurilor rezultate din sortare la depozitele de deșeuri și/sau la instalațiile de valorificare energetică. Noul contract va avea o durată de cinci ani, iar potrivit estimării președintelui ADI ISO Mediu Brașov, Liviu Butnariu, acesta va fi semnat în cursul acestui an.

Derularea acestei proceduri face parte din setul de măsuri prin care, alături de localitățile membre ale asociației, reducem cantitatea de deșeuri ce ajunge la depozit. De asemenea, în funcție de cantitatea de deșeuri pe care o va preda spre sortare, dar și de calitatea acestora, fiecare unitate administrativ-teritorială va beneficia de sume de bani din valorificarea lor. Altfel spus, în loc să îngropăm o resursă, o valorificăm, așa cum este normal. Noul contract va fi valabil până la implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din Județul Brașov (SMID), prin care modul de sortare a deșeurilor reciclabile va fi stabilită printr-un studiu de oportunitate”, a declarat președintele ADI „ISO Mediu” Brașov, Liviu Butnariu.

În prezent, activitatea de sortare se derulează în baza unor contracte pe perioadă determinată încheiate în toamna anului trecut, a căror valabilitate se va încheia în momentul intrării în vigoare a noului contract.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here