FOTO: spotmedia.ro

Serialul „3 Body Problem” de pe Netflix a fost urmărit deja de milioane de ori în întreaga lume de la lansarea sa, la sfârșitul lunii trecute. A găsit chiar public şi în China, unde Netflix nu este disponibil, stârnind multe discuții printre telespectatori, arată spotmedia.ro.

Dar mulți fani ai seriei de trei cărți, care stă la baza serialului, au fost atenți la ce se întâmplă într-o sală de judecată din Shanghai, unde unul dintre actorii cheie din spatele adaptării pentru TV a fost condamnat la moarte, la doar o zi după lansarea serialului, scrie BBC.

Pentru ce? Pentru crimă. Mai exact, pentru uciderea omului de afaceri Lin Qi, a cărui companie Yoozoo Games deține drepturile pentru adaptările TV ale cărţilor.

Potrivit instanței, acuzatul Xu Yao, cunoscut ca un avocat distins până atunci, a fost absorbit de rivalitatea profesională după ce Lin l-a marginalizat, imediat după ce l-a ajutat să obțină, în 2020, acordul cu Netflix pentru ecranizarea cărţilor.

La câteva luni de la acest gest aparent minor, Lin a fost mort – victima unui complot de otrăvire descris de către instanță ca fiind atât „premeditat”, cât și „extrem de dezgustător”.

Lin și Xu au fost în relații bune la început: Lin l-a pus pe Xu să conducă o subsidiară numită Universul „3 Body Problem”, la un an după ce s-a alăturat Yoozoo, ca ofițer de risc al companiei, în 2017.

Subsidiara era responsabilă cu obținerea drepturilor de proprietate intelectuală pentru adaptările cinematografice, iar cei doi au lucrat îndeaproape când au negociat acordul pentru a adapta romanul într-o serie originală Netflix.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here