FOTO: alba24.ro

Sălile de păcănele vor fi interzise în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Amenzile vor crește substanțial. Legea va fi adoptată marți, în plen, a anunțat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

„Astăzi industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii, în paralel cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate în regim de urgenţă prima lege împotriva industriei păcănelelor. Această industrie care nenoroceşte familii, distruge destine şi care face extrem de mult rău României.

În sesiunea de vot final de astăzi vom adopta această lege care va presupune că în peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate, vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc”, a declarat Simonis la Palatul Parlamentului.

Vor urma și alte legi

El a menţionat că acesta este doar primul proiect pe acest subiect care va fi adoptat. Vor mai urma şi altele.

„Este o lege care închide toate păcănelele în localităţile care au sub 15.000 de locuitori, măreşte amenzile substanţial.

În perioada următoare vom trece pe repede înainte şi vom vota şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament. Indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe. Dar vrem să vedem şi cum reacţionează industria cu prima lege”, a spus acesta, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here