FOTO: Fanatik

Prințul Paul Phillipe al României ar fi fost reținut într-un resort din Malta, acolo unde se afla alături de soția lui, Lia. Cei doi erau în vacanță.

Dat în urmărire de autoritățile române, Prințul Paul a plecat în vacanță alături de familia lui și ar fi ales un resort scump din Malta. La intrarea în țară, el ar fi fost reperat de poliția malteză, pe baza mandatului european emis de țara noastră.

Prințul Paul va fi prezentat unei instanțe din Malta

Prințul Paul și soția lui au fost duși la o secție de poliție și au solicitat un avocat. Potrivit Antena 3, Paul Phillipe va fi supus procedurii de extrădare. El va fi prezentat instanței în cursul zilei de luni, 29 aprilie 2024.

Prințul Paul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul Ferma Regală Băneasa, însă la momentul punerii în aplicare a mandatului de executare, polițiștii nu l-au mai găsit la domiciliu, fiind dat în urmărire internațională.

Paul Phillipe al României a mai fost reținut în Franța, în iunie 2022, la aproape doi ani de la condamnarea sa. În noiembrie 2023, Curtea de Apel de la Paris a respins cererea de extrădare a condamnatului român.

Judecătorii francezi au refuzat predarea Prințului Paul către autoritățile din România, invocând argumente ce țin de legalitatea actului de justiție.

Mai exact Curtea de Apel de la Paris a luat în calcul faptul că unul dintre judecătorii din completul care l-a condamnat pe Paul nu depusese jurământul la învestirea în funcție.

Justiția malteză trebuie să decidă dacă îl extrădează în România pe Prințul Paul

Decizia justiției franceze nu se aplică și altor state cu care România are relații de cooperare judiciară. În cazul Maltei, Prințul Paul trebuie să aștepte o nouă decizie a judecătorilor referitoare la cererea de extrădare pe care o va formula România.

Dosarul Ferma Regală Băneasa s-a încheiat cu condamnarea definitivă a unui număr de 18 inculpați, printre care oamenii de afaceri Tal Silberstein și Beny Steinmetz. Prejudiciul adus statului român a fost estimat la 145 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here