Dacă  Victoria era cunoscută prin acțiunile de voluntariat ale localnicilor, acum se adaugă sintagme precum: ,,orașul în care s-a redeschis spitalul după un deceniu“ sau ,,orașul în care sportul renaște“. Toate acestea prin implicarea unor oameni ai locului, care își doresc ca orașul de la poalele Făgărașilor să se dezvolte. Ne vom opri asupra sportului din orașul Victoria, care, înainte vreme, a dat sportivi de performanță.   Baza sportivă de la Victoria este administrată acum de Iulian Popa, fostul  fotbalist de la FC Braşov, Rapid şi Oţelul, care  după retragere a ales să revină acasă, la Victoria, unde să pună umărul la dezvoltarea sportului în oraș.  Iulian Popa și-a deschis inițial   propria şcoală de fotbal, ca ulterior să obțină prin concurs funcția de director a Clubului Sportiv Chimia.  A găsit și sprijin în oraș pe primarul Camelia Bertea, care este un bun susținător al sportului și al unui stil de viață sănătos pentru comunitatea pe care o conduce.

  • ,,Iulian Popa este un om al locului și directorul Clubului Sportiv Chimia. Pasiunea pentru sport, munca susținută și consecvența sunt cuvinte care îl definesc cel mai bine. La Victoria este omul bun la toate: antrenor, promotor al unui stil de viață sănătos cu ajutorului sportului, mentor și model de conduită sportivă. Întreprinzător, fire activă și perfecționistă a contribuit personal la reabilitarea bazei sportive care îi este o a doua casă.  Cu așa dedicare și pasiune pentru oameni și locuri rezultatele încep să se vadă. Fiecare pas, oricât de mic, este important pentru o comunitate ca a noastră și fiecare om contează, iar Iulian Popa știe și înțelege foarte bine acest lucru“ susține primarul Camelia Bertea.

Investiții la baza sportivă

  •  Academia Iulian Popa am construit-o alături de trei prieteni, iar poziţia de director al Clubului Sportiv Chimia Oraşul Victoria a venit ca provocarea vieţii mele! Simt că se completează una pe cealaltă, asigurând condiţii şi continuitate sportivilor din oraș“ declara Iulian Popa atunci când a fost numit director al CS Chimia Victoria.

  •   Am rebranduit clubul, avem o siglă nouă. Vestiarul gazdelor şi cel al arbitrilor au fost refăcute Am achiziţionat porţi mobile, maşini de tuns iarba şi de trasat terenul. Renovăm şi vestiarul oaspeţilor. Am trasat o nouă abordare a echipei de seniori, din Liga a 4-a”. Vreau să fac o echipă competitivă, iar fairplay-ul va fi pe primul loc. Am sacrificat performanţa şi am decis să ne axăm doar pe jucători tineri. Este o schimbare radicală, dar asumată. Am promovat juniori în echipa mare, în doi ani se vor vedea roadele şi vor veni şi rezultatele şi mai scoatem doi-trei «Iulian Popa». Cel mai important este că am reuşit să aducem spectatorii la meciuri. Poate am putea ajunge în Liga a 3-a, dar nu cred că financiar ne-am putea permite, astfel că mai bine fruntaş în orăşelul tău decât codaş la un nivel mai sus. Dar cel mai important obiectiv este creşterea infrastructurii bazei sportive. Îmi doresc să realizăm un teren de tenis de câmp, unul de volei şi baschet, dar şi o pistă de alergare din tartan. Iar sub tribuna existentă să avem o sală de fitness cu condiţii de recuperare, saună si jacuzzi“, povestea Iulian Popa, în primul interviu în calitate de conducător de club.

 
 Secțiile clubului

  Cinci secţii are CS Chimia Oraşul Victoria: fotbal, şah, handbal , orientare turistică şi karate. Ultimele două au sportivi cu rezultate foarte bune chiar şi pe plan naţional şi internaţional.

 

  •   „Oraşul Victoria, pentru mine înseamnă copilărie, adolescenţă şi maturitate, deci cam totul! Mă bucur că pot da înapoi ceva oraşului, dar toate acestea, fără ajutorul persoanelor care au puterea de decizie în administraţia publică locală, nu se puteau realiza. Victoria are Viitor!” spune Iulian Popa.
  • ,,E o plăcere să vezi cum se modifică pe zi ce trece. Am propus la rectificarea bugetară bani pentru reparația tribunei, care au fost aprobați. Au fost achiziționate și utilaje speciale pentru întreținerea bazei sportive“ a explicat primarul Camelia Bertea. (Lucia BAKI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here