FOTO: G4Media

Spitalul Foișor a anunțat în această dimineață, într-un comunicat de presă, că starea de sănătate a lui Florin Piersic este „ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă”.

„În urma evaluării din această dimineață, starea de sănătate a domnului Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă. Perioada critică postoperatorie este de 72h, în prima zi postoperator parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur”, a anunțat spitalul Foișor.

Marele actor Florin Piersic este conștient și cooperează cu echipa medicală care îl monitorizează în continuare după operația de joi, au declarat pentru G4Media surse oficiale. Florin Piersic a fost operat pentru a-i fi scoasă proteza de la genunchi.

Spitalul Foișor a anunțat joi că actorul a fost operat în regim de urgență, având în vedere starea sa gravă, iar în prezent actorul se află la Terapie Intensivă, în stare stabilă.

„În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectioniști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”, a anunțat joi spitalul din București.

Actorul fusese transferat în această săptămână de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la Institutul „Matei Balş”.

Conducerea Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că actorul Florin Piersic a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş n-ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii.

Medicii de la Institutul Inimii din Cluj au explicat, miercuri, într-o conferință de presă, că actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, are o infecție generalizată în organism, septicemie, astfel că situația sa este gravă, fiindu-i pusă viața în pericol. Medicii au precizat că protezele din organism mențin focare secundare de infecție, care nu pot fi tratate cu antibiotic. Din acest motiv, la Cluj i-au fost scoase lui Florin Piersic sondele de la stimulatorul cardiac de la inimă, implantat în urmă cu 15 ani, iar la București urmează scoaterea protezei de la genunchi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here