Prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat miercuri, 15 mai, în fața casei de cultură din orașul Handlova după o ședință de Guvern. Agresorul în vârstă de 71 de ani a fost arestat.

Potrivit martorilor aflați la fața locului, Robert Fico s-a apropiat de oameni pentru a-i saluta, moment în care s-au auzit mai multe focuri de armă. Premierul a fost împușcat și văzut cum a căzut la pământ

Potrivit presei locale, premierul Fico a fost rănit în abdomen. Un mesaj publicat pe pagina de Facebook a liderului politic slovac sugerează că starea sa este gravă.
Publicația slovacă Aktuality relatează că Robert Fico are trei plăgi prin împușcare: două la braț și una la abdomen. Premierul slovac este operat de urgență.

Autoritățile slovace au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor cu premeditare. „Este o dezamăgire teribilă pentru mine personal, cum efortul nostru comun de a aparține lumii civilizate a celor mai avansate țări s-a transformat într-o clipă în nimic”, a declarat ministrul de interne Matúš Šutaj-Eštok.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here