Pentru sătenii din Ludișor a fost sărbătoare joi, 23 mai 2024. În număr mare s-au adunat la marginea satului unde este amplasat SRM-ul rețelei de distribuție gaz metan pentru a se convinge că vor avea gaz metan în sat, așa cum au anunțat primarul Gheorghe Osalciuc și  viceprimarul Rodica Marcu. La ora 9.00, la SRM au ajuns reprezentanții Distrigaz și Transgaz pentru a deschide robineții rețelei de gaz. ,,În 2 ore gazul va ajunge în rețea, atâta durează“ au spus reprezentanții Distrigaz.

Primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc, PNL, a venit pregătit cu o șampanie pentru a marca evenimentul împreună cu sătenii din Ludișor. Așa cum este obiceiul sticla de șampanie a fost spartă în aplauzele localnicilor.

  • ,,Am așteptat 30 de ani acest eveniment. Ne bucurăm că s-a reușit această investiție pentru satul nostru“ a spus un localnic.

Primarul Gheorghe Osalciuc: ,,Ne-am respectat promisiunea față de săteni“

,,A fost o promisiune electorală a noastră, primar și viceprimar, și astăzi am respectat-o. Lucrăm de 4 ani la acest proiect, iar 3 sate vor avea gaz metan. Astăzi s-a deschis robinetul pentru Ludișor. Este o investiție absolut necesară în condițiile în care lemnele sunt tot mai puține și mai scumpe. Gazul metan este o alternativă pentru încălzirea locuințelor. Acum fiecare familie poate să-și realizeze proiectul interior, branșamentul fiind la poarta fiecăruia. Dacă doriți organizăm o întâlnire cu o firmă de la Sibiu care poate realiza proiectul și rețeaua interioară pentru fiecare gospodărie. Fiind mai mulți beneficiari vom putea negocia un preț bun, poate 400 lei/familie. Noi vom continua proiectele începute în comuna Voila. Vreau să mulțumesc echipei din primărie pentru implicare. Nu pot să nu vă spun că în această campanie electorală sunt candidați care se laudă cu proiectele noastre. Voi fi alături de viceprimarul Rodica Marcu și vom duce la bun sfârșit proiectele începute“ a declarat primarul PNL, Gheorghe Osalciuc.

 

  • ,,Sunt de 3 ani viceprimar al comunei. S-a pus mult suflet  la acest proiect și s-au realizat rețelele în intravilan și extravilan și SRM-ul. Trei sate vor avea  gaz metan. Vom continua cu lucrările de asfaltare la Dridif și Voivodeni, vom implementa proiectele de canalizare la Ludișor și Cincșor și proiectele de apă și canalizarela Sâmbăta de Jos“ a declarat Rodica Marcu, viceprimarul comunei Voila, candidatul PNL la funcția de primar.

 

Povestea reţelelor de gaz din comuna Voila

În comuna Voila exista reţea funcțională de gaz metan   în satul Voivodeni, dar va funcționa   la Ludișor, Dridif și Sâmbăta de Jos.   

  • ,,Știu că de 30 de ani sătenii aşteaptă gazul metan. Am lucrat la aceste demersuri de 4 ani, iar acum le-am finalizat. M-am ocupat de conductele vechi, uzate, le-am spălat, pulverizat pentru a putea fi folosite. Procedura a fost greoaie pentru că a fost nevoie să stea la aceeaşi masă reprezentanţii mai multor instituţii.  S-au verificat staţiile de presiune, reţelele şi staţiile de reglare și s-a  montat contorul de gaz.  Avem staţii de reglare  la Ludişor, Dridif şi o staţie comună pentru  Sâmbăta de Jos şi Voila.   Pentru a putea fi   concesionată rețeaua  a fost nevoie de intabularea tuturor traseelor pentru a primi distribuitorul dreptul de servitute. Toate procedurile urmate au însemnat costuri care au fost suportate de la bugetul local” a mai spus primarul Gheorghe Osalciuc.

Comuna Voila va avea vreo  900 de abonaţi la Distrigaz Sud:  Sâmbăta de Jos 170, Ludişor 128, Dridif 170, Voila 200, iar Cincşor   220.

Proiecte finanțate prin ,,Anghel Saligny“

Cu excepţia  satului Sâmbăta de Jos,  celelalte sate beneficiază de reţea de apă potabilă alimentată din sursa Pojorta.  Reţea de canalizare funcţională există în satele Dridif şi Voila.  Primăria Voila a beneficiat de finanțarea a două proiecte de investiții pe programul ,,Anghel Saligny“ al Ministerului Dezvoltării.  Recent contractele de finanțare au fost semnate la sediul MLPAT de ministrul Adrian Veștea și primarul Gheorghe Osalciuc.

  •  Proiect integrat pentru înființarea rețelei de canalizare menajeră în localitatea Cincșor și localitatea Sâmbata de Jos și rețea de alimentare cu apă în localitatea Sâmbata de Jos, comuna Voila, jud. Brașov- 12 milioane lei
  • Modernizare drumuri  în satele Dridif și Voivodeni,  modernizare  podețe și pod rutier în comuna Voila – 10 milioane lei. (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here