FOTO: rezultatevot.ro

Candidații la alegerile locale au început, duminică noaptea, după închiderea urnelor, să-și revendice victoriile, pe baza rezultatelor de la exit-poll sau pe numărătoarea paralelă a voturilor. G4Media.ro vă prezintă în timp real rezultatele anunțate. Vezi AICI

Dacă doriți să vedeți rezultatele parțiale, în timp real, din localitățile județului Brașov, consultați harta de AICI. Nu trebuie decât să dați click pe localitatea care vă interesează și va fi afișat rezultatul alegerilor, pe măsura numărării voturilor. Datele sunt oficiale și provin de la AEP (Autoritatea Electorală Permanentă).

Brașov – Actualul primar, Allen Coliban – USR –  este devansat de fostul primar al orașului, George Scripcaru

Cursa foarte strânsă pentru Primăria Brașovului. Conform datelor de până la această oră, actualul primar, Allen Coliban – USR –  este devansat de fostul primar al orașului, George Scripcaru, candidat comun PSD-PNL, cu o diferență de 4000 de voturi. Aceleași date arată căAdrian Veștea – PNL – câștigă detașat șefia Consiliului Județean Brașov.

Buzău – PSD câștigă 75 de primării

PSD reușește un scor fără precedent în județul Buzău. Pe lângă adjudecarea primăriei municipiului reședință de județ, cu un scor care se apropie de 70 la sută, social-democrații își mențin președinția Consiliului Județean, câștigată cu aproape 60 la sută din voturi.

În județ, PSD a câștigat 75 de primării, PNL 9, Alianța Dreapta Unită două, iar AUR una. Scorul politic, conform rezultatelor parțiale,  îi plasează pe social-democrați undeva la 55 % în județ. În schimb, scaunul de primar al municipiului Buzău îi revine, pentru a treia oară consecutiv lui Constantin Toma, PSD, ales cu un scor care se apropie de 70 la sută, în timp ce colegul său de partid, Lucian Romașcanu, candidat la președinția Consiliului Județean se îndreaptă spre 60 %. Au fost și trei situații în care nu a existat competiție electorală, în comune în care primarii în funcție nu au avut rivali. Astfel, la închiderea urnelor ei și-au adjudecat mandatele cu 100 la sută din voturile valabil exprimate.

La Buzău, continuă centralizarea voturilor de la alegerile locale și europarlamentare.

Cluj – Emil Boc, favorit pentru un nou mandat

La Cluj, Emil Boc a câștigat un nou mandat cu 43,32 la sută, potrivit platformei rezultate.vot.ro realizată de Code for Romania. Datele centralizate sunt cele de la Autoritatea Electorală Permanentă, la această oră.

Timișoara – Dominic Fritz, peste 49% dintre voturi

La Timișoara, Dominic Fritz s-a declarat câștigător, cu peste 49 la sută dintre voturi.

Craiova – Lia Olguța Vasilescu – 55,53% din voturi

La Craiova – social democrata Lia Olguța Vasilescu și-a anunțat victoria. Primarul în funcție a obținut peste 55% dintre sufragii, potrivit aceleiași platforme realizate de Code for Romania.

Arad – Actualul primar, Călin Bibarț, numără cele mai multe voturi

Președinția Consiliului Județean și primăria singurului municipiului din județul Arad continuă cu aceiași lideri, ceea ce face ca PNL să își păstreze principalele două funcții administrative din județ.

Numărătoarea paralelă a PNL pentru 97 de din cele 115 secții din municipiul Arad arată că actualul primar Călin Bibarț, de la PNL, a câștigat 12.613 de voturi. Pe locul 2 se află candidatul Alianța Dreapta Unită Adrian Wiener de la USR. Pe 3 este candidatul PSD, Ilie Cheșa.

Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Arad s-au numărat voturile din doar 180 de secţii din cele 440, iar actualul preşedinte, Iustin Cionca (PNL) se află pe locul întâi, cu peste 24.000 de voturi, în timp ce Mihai Fifor (PSD) se află pe locul doi cu 16.000 de voturi.

La alegerile locale, prezenţa la urne a fost de 50,08% în judeţ şi de 38,03% în municipiul Arad.

Iași

În Iași, la funcția de primar, datele parțiale ale Autorității Electorale Permanente îl plasează pe Mihai Chirica (de la PNL) pe prima poziție cu 32,6% dintre voturi.

Dacă rezultatele se mențin, Mihai Chirica va obține al treilea mandat de primar al Iașiului.

Baia Mare – Social-democratul Doru Ioan Dăncuș a câștigat Primăria

După numărarea paralelă a voturilor pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare în peste 60 de secții de votare din cele 86, candidatul social-democraților, Doru Ioan Dăncuș a câștigat Primăria. Acesta este urmat de Ionel Bogdan, candidat PNL. Doru Dăncuș a devenit viceprimar cu atribuții de primar în Baia Mare după arestarea lui Cătălin Cherecheş.

De altfel, Doru Dăncuș s-a declarat public „locotenent” al fostului primar condamnat pentru luare de mită.  În ce privește județul Maramureș, până la această oră datele îi indică foarte aproape pe Gabriel Ștețco – candidat PNL – și pe Gabriel Zetea – candidat PSD. De asemenea, sunt comune unde primari aflați în funcție de ani de zile au pierdut alegerile.

Hunedoara – Lucian Ioan Rus, secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, a câștigat alegerile pentru postul de primar al reședinței județului Hunedoara

PSD câștigă în premieră funcția de primar în reședința județului Hunedoara, Deva, iar primarul Hunedoarei, tot PSD, a obținut în jur de 80%. Președinția Consiliului Județean a fost câștigată de actualul șef al instituției.

Lucian Ioan Rus, secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, a câștigat alegerile pentru postul de primar al reședinței județului Hunedoara, în fața primarului în funcție, Nicolae Florin Oancea, de la PNL. Candidat al PSD, el este primul membru al acestei formațiuni politice care reușește să ajungă edil șef în Deva, după 1989. De asemenea, primarul în funcție al Hunedoarei, Dan Bobouțanu, a câștigat pentru a treia oară consecutiv acest post, acum cu aproape 80 la sută. De altfel, toate cele șapte municipii ale județului vor avea primari PSD. PNL și-a adjudecat 4 primării de orașe, iar trei revin PSD. De altfel, social- democrații au câștigat și președinția Consiliului Județean Hunedoara, actualul șef al instituției, Laurențiu Nistor, care este și liderul PSD Hunedoara, și-a reînnoit mandatul.

Constanța – Vergil Chițac – PNL – rămâne în funcția de primar

La Constanța, PNL păstrează primăria și șefia Consiliului Județean. În urma numărătorii paralele făcute de PNL, actualul primar are cele mai multe voturi adunate până acum. Partidul își conservă și funcția de șef al administrației județene, deși liberalii au avut un alt candidat. Dreapta Unita si PSD ocupă locul al doilea, respectiv al treilea.

Din buletinele centralizate până acum de la reprezentanții PNL din secțiile de votare în municipiul Constanța, actualul primar, Vergil Chițac, pare să aibă cele mai multe voturi. La o diferență de peste 8 procente, chiar 9, pe locul al doilea se situează Stelian Ion, candidatului Aliantei Dreapta Unita. Reprezentantul PSD, Horia Constantinescu, este al treilea, cu aproape 2% sub Stelian Ion. Sunt urmați de candidatul AUR, Ovidiu Cupșa și la mare diferență sunt doi candidați independenți, fostul city manager al Constanței, Felicia Ovanesian, respectiv medicul veterinar Adrian Bilba al cărui nume rămăsese pe buletine de vot din partea ecologistilor deși el, chiar înaintea alegerilor locale, renunțase la candidatură anunțând că îl sprijină pe candidatul PSD Horia Constantinescu.

PNL păstrează multe primării caștigate în umă cu 4 ani. Mangalia, Medgidia, Poarta Albă, Ciocârlia, Albești, Horia, Mihai Viteazu. Pierde însă primăria Ghindărești. În comuna Cumpăna, liberalii au pierdut din nou în fața primăriței PSD, Marian Gaju, care câștigă astfel al șaptelea mandat. Și la sefia CJC se prefigurează o victorie a PNL. Sunt, așa cum spuneam, rezultate parțiale în urma numărătorilor paralele facute, in judetul Constanta, de catre liberali. Celelalte partide au transmis ca asteapta rezultatele oficiale.
Vâlcea – Mircia Gutău – PSD – a câștigat pentru a cincea oară primăria Râmnicu-Vâlcea

În județul Vâlcea în doar în zece localități din 89 alegătorii au decis să schime primari.

În orașe au fost reconfirmați pe funcții Mircia Gutău care a câștigat pentru a cincea oară primăria Râmnicu-Vâlcea, iar la Băile Govora Mihai Mateescu a fost ales ediL șef pentru a șasa oară. Ambii au intrat in PSD înainte de alegeri. Nici la Consiliul Județean nu au fost suprize, Constantin Rădulescu – PSD – câștigă pentru a treia oară mandatul de președinte.

Elena Lasconi rămâne la Primăria Câmpulung

După numărarea voturilor din 15 dintre cele 26 de secții de votare din orașul Câmpulung Muscel, Elena Lasconi are 71% dintre voturi pentru un nou mandat de primar, transmite adevarul.ro.

De Mezzo câștigă la Slatina

Candidatul PNL la primăria SlatinaMario De Mezzo, a câștigat alegerile în capitala județului Olt, a declarat pentru G4Media Gigel Știrbu, președintele PNL Olt.

Bacăul rămâne cu primarul USR

Conform numărătorilor paralele efectuate de partidele politice, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu (USR) a câștigat un nou mandat în fruntea municipiului Bacău, relatează Ziarul de Bacău.

Candidatul Partidului Naţional Liberal (PNL) la funcţia de primar al municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile locale de duminică în faţa actualului primar, social-democratul Cosmin Andrei, transmite Agerpres.

PNL a câștigat alegerile pentru primăriile din municipiile Alba Iulia, Blaj şi Sebeş şi în oraşele Câmpeni, Cugir, Ocna Mureş şi Zlatna. În schimb, PSD a câștigat oraşul Abrud, iar AUR a câștigat primăria Baia de Arieş, transmite Agerpres.

Funcţia de primar al municipiului Deva a fost câştigată de candidatul PSD, Lucian Rus. Actualul primar, Florin Oancea (PNL), şi-a recunoscut înfrângerea.

Primarul municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă (PSD) a câştigat detaşat un nou mandat, cu peste 3.000 de voturi diferenţă faţă de contracandidatul de la PNL, conform numărătorii paralele a social democraţilor, transmite Agerpres.

Candidatul PSD Vasile Râmbu a câştigat Primăria municipiului Suceava, liberalul Lucian Harşovschi recunoscându-şi înfrângerea, transmite News.ro.

Primarul în funcţie al staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, prim-vicepreşedinte al PNL Prahova, obţine al şaselea mandat în urma scrutinului de duminică, rezultatele centralizate până acum arâtând un procent de 47-48% din voturi, transmite News.ro. El a fost ținta dezvăluirilor făcute de Recorder.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here