FOTO: Euro2024

Meciul Polonia – Olanda (ora 16.00, Hamburg), din grupa D, deschide ziua a treia de la Euro 2024. Tot duminică, 16 iunie, se joacă meciurile din prima etapă a grupei C, Slovenia – Danemarca (ora 19.00, Stuttgart) și Serbia – Anglia (ora 22.00, Gelsenkirchen). Toate meciurile sunt transmise în direct de Pro TV.

Grupa D: Polonia – Olanda (ora 16.00, Hamburg)

Leșii nu se vor putea baza astăzi pe golgheterul Robert Lewandowski, accidentat. Alt atacant, Swiderski, este incert.

Naționala „Oranje” n-a mai pierdut de 14 meciuri și 45 de ani contra leșilor, având 6 succese în ultimele șapte confruntări.

Naționala lui Ronald Koeman este la al 11-lea turneu final al Campionatului European.

Câștigători ai titlului în 1988, cu generația lui Gullit, Rijkaard și Van Basten, olandezii au mai prins două sferturi și două semifinale.

Grupa C: Slovenia – Danemarca (ora 19.00, Stuttgart)

Slovenia este prezentă pentru a doua oară în istorie la un de turneu final, prima dată după calificarea la Euro 2000, în detrimentul tricolorilor, pe care i-au depășit în baraj (2-1 la Ljubljana, 0-0 pe Ghencea.

Danemarca are în palmares trofeul la Euro 1992, 2-0 în finala cu Germania, când a fost chemată „de pe plajă, în locul Iugoslaviei.

Slovenii nu au învins în cele 6 dueluri directe disputate până acum, două meciuri în preliminariile Cupei Mondiale, două amicale și două în calificările Euro 2024 (1-1 la Ljubljana, 1-2 la Copenhaga).

Grupa C: Serbia – Anglia (ora 22.00, Gelsenkirchen)

Ca națiune independentă, Serbia este pentru prima dată la un European. În trecut, ca Iugoslavia, a mai participa la cinci ediții, ultima dată în 2000.

Anglia pleacă cu prima șansă la câștigarea grupei. De altfel, britanicii sunt principalii favoriți la casele de pariuri (cotă 5.00) la ridicarea trofeului. România are cotă 222.

„Leii” aleargă de 58 de ani după un nou trofeu major, după ce a cucerit titlul mondial, acasă, 1966. Încă nu a câștigat trofeul la Euro, dar a fost foarte aproape la ediția precedentă, când a ajuns în finală și a pierdut în fața Italiei la loviturile de departajare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here