FOTO: europafm.ro

Luni începe primă probă a examenului de bacalaureat – cea de competențe la limba română.

Examenul este unul oral iar elevii nu primesc note sau calificative de tip admis sau respins ci calificative de competență: cum citesc, ce înțeleg din textul primit și cum se exprimă sau argumentează o idee.

La proba de competențe la limba română candidații vor primi un text pe care trebuie să îl citească și să îl înțeleagă corect, să îi facă un rezumat și să răspundă la întrebări pe baza acestuia în fața unor profesori evaluatori.

Nu se dau note, ci calificative. În funcție de nivel, vor primi calificativul utilizator mediu, avansat sau experimentat – care atestă cel mai înalt nivel.

Începând de miercuri absolvenții vor susține competențele digitale unde subiectele vor fi rezolvate pe calculator, iar în perioada 25-27 iunie are loc evaluarea competențelor într-o limbă de circulație internațională.

Potrivit datelor de la Ministerul Educației, anul acesta s-au înscris în prima sesiune a examenului de bacalaurea peste 134 de mii de candidați.

În județul Brașov, potrivit datelor centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean, peste 3400 de candidați sunt înscriși pentru a susține examenul de bacalaureat. Dintre aceștia, 3080 sunt din promoția curentă, iar ceilalți din promoții anterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here