FOTO: G4Media

Înotătorul Caeleb Dressel nu va avea şansa de a-şi apăra titlul la 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a terminat pe locul trei în finala de la probele olimpice de înot ale SUA de la Indianapolis, Indiana, transmite News.ro.

Cu timpul de 47,53, Dressel a fost al treilea, după Chris Guiliano (47,38 – câştigătorul probei) şi Jack Alexy (locul 2, 47.47).

Dressel şi-a asigurat însă prezenţa la a treia ediţie a Jocurilor Olimpice în ştafeta de 4×100 m liber şi mai are două probe individuale de disputat în această săptămână.

După triumful de la Tokyo (5 titluri), Dressel şi-a luat câteva luni de pauză, s-a retras de la Campionatele Mondiale de la Budapesta din 2022, iar apoi nu s-a calificat la cele de la Fukuoka din 2023.

Americanul în vârstă de 27 de ani mai poate spera să se califice individual la Paris la 50 m liber şi 100 m fluture, două probe la care este şi campion olimpic în exerciţiu.

La Tokyo, în 2021, Caeleb Dressel s-a impus la 100 de metri cu record olimpic (47.02), urmat de australianul Kyle Chalmers (47.08) şi de rusul Kliment Kolsenikov (47.44).

David Popovici a ocupat la Tokyo locul 7.

Ratarea lui Dressel a venit în ziua în care David Popovici a câştigat titlul european la 100 metri la Campionatul European de la Belgrad.

David Popovici a cştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatelor Europene de nataţie de la Belgrad.
Popovici a încheiat proba cu timpul 46.88. Pe locul doi s-a clasat Nandor Nemeth (Ungaria), cu timpul 47.49, iar pe trei a terminat sârbul Andrej Barna (47.66).

Înotătorul român și-a păstrat medalia europeană cucerită pentru prima dată acum doi ani, la Roma, când a terminat proba în doar 46 de secunde și 86 de sutimi, un record mondial la acea vreme.

Acum, la Belgrad, David Popovici a fost cu doar două sutimi mai lent. Cele 46 de secunde și 88 de sutimi înotate la Belgrad reprezintă al treilea cel mai bun timp din istoria natației, la 100 de metri liber.

Al doilea cel mai mic timp este cel al lui David Popovici din urmă cu doi ani, iar recordul absolut este al lui Pan Zhanle, care, în luna februarie a acestui an, la Doha, a încheiat proba în 46.80 și i-a doborât recordul românului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here