Maestrul George Dragomir surprinde din nou publicul printr-un nou CD, alături de interpreta Mirela Lepădatu, o tânără interpretă din Galaţi. Acest buchet muzical, „Arome muzicale”, cuprinde un program compoziţional de excepţie, foarte atractiv, mai ales că maestrul George Dragomir a combinat mai multe direcţii: drumul clasic al muzicii uşoare spre contemporan, dar şi influenţe din muzica teatrului liric. Aceste producţii muzicale pot capta un public divers, este o ofertă diversă, iar diversitatea poate aduce interpreţi profesionişti sau debutanţi spre aceste lucrări muzicale ale maestrului George Dragomir. Publicul pieselor maestrului George Dragomir poate să fie considerat şi un barometru în educaţia muzicală în România. Pe lângă publicul pieselor tânărului autor de frumoase acorduri sonore şi melodii bine sprijinite de aranjamentele sale muzicale.
Repertoriul pe care cei 2 muzicieni, unul autor, iar al doilea interpret, ni l-au propus pentru acest compact disc cuprinde piese ce fac parte din lista de creaţii muzicale ale compozitorului George Dragomir din 2016 (Ești o parte din mine), 2017 ( Poveste la ţărm de mare, Eu am cheia spre inima ta, Bunica mea tu înger pământesc, Iarna dragostei noastre,Tu ești făptură de lumină,), 2018 ( Când tu eşti lângă mine tată, Crini albi, Mai stai, Te aștept), 2019 (Vreau linişte), 2022 ( My love, Paiaţe, Lasă-mă) și 2023 (Ești) . Cu excepţia piesei Paiaţe care are de fapt altă poveste, toate piesele menţionate anterior îl au ca semnatar de orchestraţie muzicală tot pe domnul George Dragomir. Piesa Paiaţe a fost compusă în anul 2019 , însă a rămas neorchestrată, dar iată că în 2022 revine pe masa de lucru şi după câteva revizuiri, maestrul George Dragomir decide să o orchestreze un fost elev de-al său, un tânăr deja lansat în muzică, Alexandru Roşu.
Zece ani de creație muzicală
Activitatea de creaţie muzicală a domnului George Dragomir a început în 2014, la finele anului, urmând ca din 2015 să se înscrie şi să devină membru al UCMR-ADA, iar până în prezent lista sa de producţii muzicale, unele pe versuri proprii, altele în colaborare cu faimoşi textieri, poeți, însumează aproximativ 120 lucrări muzicale destul de variate. Toate acestea au fost prezentate în festivaluri şi concursuri de profil, la secţiunile de creaţie muzicală, interpretare muzicală, dar şi în emisiuni tv, radio etc. George Dragomir este licenţiat în muzică, secţia interpretare muzicală – canto, însă l-aş descrie pe artistul George Dragomir ca fiind un om cu foarte multă putere de muncă, ambiţie, perseverenţă, determinare, pasiune şi dragoste pentru frumos, pentru muzică. Piesele sale, au ajuns la sufletele oamenilor, iar acest lucru s-a materializat de fiecare dată când domnia sa sau interpreţii săi au urcat pe scenă interpretând bijuterii muzicale ce poartă semnătura sa. Activitatea de creaţie muzicală s-a manifestat în primul rând pentru piese dedicate familiei, intr-o perioadă când astfel de piese nu s-au mai scris şi acest fapt a compensat, a contrabalansat greutatea pe talerul de piese pentru familie. Acestor piese pe care eu le numesc bijuterii muzicale, se adaugă multe altele cu tematici diverse, inclusiv piese închinate sărbătorilor de iarnă, respectiv pascale. Vocaţia în cazul domnului George Dragomir se suprapune peste meserie, meseria fiind una şi aceeaşi cu pasiunea. În jurul său s-au născut mereu idei noi, existând mereu o comunicare între domnia sa, ca autor, şi muzicologi, pentru că cele 2 entităţi nu stau în cutiuţe separate, iar tânărul autor de frumos preia din analiza şi ideile muzicologilor, chiar şi interpreţii găsind astfel o variantă perfectă de redare a unor compoziţii mai vechi sau din zilele noastre. Ceea ce este de remarcat la piesele lui George Dragomir este faptul că ele se evidenţiază prin exprimare liberă, stil diferenţiat şi fără o estetică fixă sau direcţii stilistice rigide. Muzica lui George Dragomir nu prefigurează modernul sau orchestraţia modernă prin acorduri diferite, însă trece peste bariera de ecou a muzicii celebre spre originalitate, nefiind o „pastiche” – care să imite dintre trecut sau chiar din contemporan.
Texte ale marilor scriitori și poeți
Acordurile muzicale profunde, lirice uneori, originale atât din melodia cât şi din orchestraţiile tânărului compozitor sunt însoţite de texte scrise de către scriitori, poeţi cu rezonanţă printre care Mihai Eminescu, Elena Farago, Costache Negruzzi, dar şi textieri ai muzicii lejere din România precum Viorela Filip, Diana Ion, Petronela Apopei, Alexandra Mihalache,Doina Muntean, Aurora Georgescu, Andrada Silvana Vasilescu, Matilda Mirică, Petre Marcel Vârlan, Alexandru Roşu etc. Fără niciun dubiu întăresc menţiunea din recenzia semnată de către domnul Octavian Ursulescu în numărul 8 al revistei Actualitatea Muzicală, prin care George Dragomir devine „un reprezentant autorizat al dulcelui stil clasic în muzica uşoară românească!”
Cine este Mirela Lepădatu
În prezent Mirela Lepădatu este elevă în clasa a X-a la liceul Mircea Eliade, în Galati și abordează piese muzicale din repertoriul muzicii ușoare și populare. În formarea și pregătirea ei muzicală au contribuit doamna Brănișteanu Mirela interpreta Anagnosti Ana Maria ,Școala de Arte EMenty din Constanța , condusă chiar de către inegalabilul muzician Mihai Trăistariu , un model foarte admirat de către tinerii aspiranți ai unei cariere artistice.
Mirela Lepădatu a obținut mai multe premii și chiar trofee la secțiunile de Creație muzicală , din concursuri ca : „Arca lui Noe „, Festivalul iernii” ,” Liga campionilor ” organizate de îndragitul artist Mihai Trăistariu la Constanța , Festivalurile ” Mărțisor ” sau ” Acorduri muzicale , organizate de doamna Maria Ene la Buzau, respectiv București , și Festivalurile ” Supervedete de Dragobete ” și „Arts Combat” by Daniel Budeanu , desfășurate la Iași. Mirela a prezentat cu succes aceste creații și la spectacolele caritabile organizate de către Asociația „Respectul semenilor” din orașul natal . Piesele listate pe coperta acestui album sunt melodii care se lovesc de semnul popularităţii, unele chiar la modă, producând infinite senzaţii, fapt ce le încadrează în contextul şlagărului. Vocea Mirelei Lepădatu are un timbru tandru, este expresivă, cu multiple nuanțe. În mod cert Mirela Lepădatu va avea o fulminantă carieră în muzică, având recomandările unei tehnici vocale bine pusă la punct, un glas divin cu acute excelent atacate, o capacitate de a reda emoția prin simpla prezență vocală, voce lirică, caldă cu rotunjime sonoră. Mărturisesc că sunt emoţionat să prezint un artist la început de drum, o tânără cu atâtea calităţi, o personalitate artistică în vremuri în care adevăratele valori sunt nepromovate, nesusţinute. Cu siguranţă popularitatea Mirelei Lepădatu va dospi şi o va propune iubitorilor de muzică adevărată ca reper de seriozitate, profesionalism şi dragoste pentru frumos. Felicitări prestigioasei Case de Discuri Eurostar pentru susţinerea şi promovarea artiştilor de calitate, a muzicii uşoare româneşti, a unor compozitori a căror producţie muzicală este de înaltă ţinută şi sonoritate, iar prin toate cele menţionate vă îndemn să cumpăraţi cu încredere şi dragoste acest produs artistic. (RAREŞ RADU, promotor cultural)