Sătenii din Rucăr și de cei din Feldioara au vești noi despre investiția privind realizarea rețelei de gaz metan în localitățile lor. Astăzi, 3 decembrie a.c., la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a fost semnat contractul de finanțare pentru această investiție. Este vorba despre o finanțare în valoare de 14.441.344,32 lei, bani proveniți prin programul ,,Anghel Saligny“ finanțat de MDLPAT. S-a vorbit de mai mulți ani despre acest proiect, dar Primăria Viștea a găsit soluția cea mai eficientă în 2021, așa cum declara primarul Florin Ioani. La acea vreme valoarea proiectului pentru satul Rucăr era estimată la 500.000 euro.
- ,,Un proiect aprobat în bugetul local este cel de proiectare şi execuţie reţea de gaz metan pentru satul Rucăr. Suntem cu soluţia aprobată. Iniţial s-a agreat ideea ca reţeaua să fie legată de Oleţ, dar ulterior am schimbat soluţia, apreciind că o variantă mult mai eficientă este să ne legăm de conducta de la Feldioara, mai ales că între Noul Român şi Feldioara trece magistrala de gaz a combinatului din Victoria. Rucărul fiind tot pe partea dreaptă a Oltului, soluţia este mult mai bună, evităm subtraversarea DN1, a liniei ferate şi trecerea Oltului“ declara primarul Florin Ioani în august 2021.
Este un proiect comun al primăriilor Viștea și Ucea pentru realizarea rețelei de gaz metan în satele Rucăr și Feldioara. Contractul aferent acestei investiții are ca părți, MDLPAT pe de o parte și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară reprezentată de Comunele Viștea și Ucea, lider de proiect fiind Primăria Viștea prin Florin Ioani, primarul comunei Viștea, pe de altă parte.
Contracte de 1,3 miliarde de lei
În aceeași zi, Marcel Boloș, ministrul interimar al dezvoltării a virat peste 1,3 miliarde lei pentru continuarea proiectelor finanțate prin Programul Anghel Saligny. Astfel vor fi decontate 772 de solicitări de transfer pentru obiective aflate în execuție, finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.
- ,,Finalul de săptămână vine cu vești bune: continuăm sprijinirea autorităților locale și a constructorilor prin decontarea facturilor restante la lucrări de investiții care contribuie la dezvoltarea comunităților locale și la reducerea disparităților dintre regiunile țării. Suma transferată astăzi va ajunge la 656 de primării și la 4 asociații de dezvoltare intercomunitară, astfel încât obiectivele să poată fi finalizate cât mai curând”, a precizat ministrul Marcel Boloș.
Facturile au fost depuse de beneficiari pentru proiecte care vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, construirea sau refacerea unor poduri, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare și a stațiilor de epurare, precum și înființarea și dezvoltarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale.