O promovare reală a Țării Făgărașului cu elemente moderne este realizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară- Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului ,,Țara Făgărașului“. Asociația a realizat în condiții grafice deosebite Ghidul pentru turism în Țara Făgărașului. În cadrul volumului sunt prezentate atracțiile turistice pe categorii, fiecare având un cod QR care poate fi scanat pentru a intra în lista obiectivelor turistice. Doar scanând codul QR se pot vedea în detaliu atracțiile turistice oferite de Țara Făgărașului. Aici sunt prezentate și ofertele de cazare și restaurant. Este singurul ghid editat în România în acest fel.
- ,,Această promovare este unică și a presupus munca de 3 ani a asociației noastre. A fost o muncă în echipă care a dat rezultate foarte bune. O simplă scanare a codului QR care se află la fiecare capitol te poartă prin Țara Făgărașului, iar turiștii pot vedea oportunitățile de explorare a zonei. Deși la acest moment nu avem prea multe exemplare, costurile fiind ridicate, acest ghid va putea ajunge la cei interesați prin comandă, mă refer la agenții de turism, pensiuni, primării, etc“ a explicat Florin Ioani, președintele ADI ,,Țara Făgărașului“
Țara Făgărașului. Tărâmul magic din inima României“ așa este denumită zona de la Poalele Făgărașilor. ,,O aventură într-un ecosistem spendid, paradisul pădurilor virgine, al râurilor cu păstrăvi sălbatici, al traseelor de creastă și al celor mai mari rezervații naturale din Europa. Cel mai spectaculos drum al lumii străbate ținutul, urcând printre nori, pentru a se revărsa, în vârtejuri, printre cascade și lacuri cu guler de zăpadă. Păstrăm poarta dintre lumi deschisă, urmând firul unui univers străvechi spre schiturile din desișul pădurii sau liniștea unei bisericuțe din stâncă. Poveștile urzite la războiul cerului dau lumii un rost și rânduială“ este descrierea Țării Făgărașului din preambului ghidului turistic.
Categoriile de atracții turistice și QR specific fiecăreia sunt prezenate pe fiecare pagină a ghidului
- Mănăstirea Cisterciană Cârța, deschide portaluri gotice spre Transilvania monastică medievală.
- Transfăgărășanul, cel mai spectaculos drum al lumii
- Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus, ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu
- Herghelia de lipițani de la Sâmbăta de Jos, o istorie de secole
- Cetatea Făgărașului, castelul unde marii principi al Transilvaniei își aveau reședința
- Vâltorile de la Lisa, urmele ale unei vechi tradiții locale
- Bisericile fortificate, șiragul de mănăstiri în care se îmbină simbolurile gotice și baroce
- Mănăstirea rupestră Șinca, locul în care stânca vorbește despre vechile obiceiuri spirituale ale zonei
- Trasee montane, un mic paradis al moutainbike-ului
- Activități în aer liber: trasee marcate, tururi și competiții
- Cu caiacul pe râul Olt, trasee lungi și domoale lăsând în urmă o aventură de neuitat în inima naturii
- Trasee de bicicletă în Țara Făgărașului, prin sate, pe potecile dealurilor și ale muntelui
- Gastronomie autentică, îmbină produsele locale cu rețetele tradiționale păstrate peste timp
Vizitează satele din Țara Făgărașului. Satele făgărățene opresc timpul în loc, oferind liniștea și autenticitatea satului ardelean prin tradiții și obiceiuri, legende și povești