Inspectoratul General al Poliției Române anunţă că marţi au loc 356 de percheziţii la nivel naţional, în cadrul Operaţiunii Jupiter, urmărind documentarea activităţii infracţionale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal.
Percheziții în Maramureș la doctori acuzați că au decontat ilegal servicii medicale în favoarea unor ucraineni. Prejudiciu uriaș
Poliţiştii din Maramureş fac, marţi, percheziţii în Baia Mare, la locuinţele unor medici acuzaţi că ar fi decontat, timp de doi ani, servicii medicale în favoarea unor ucraineni, prin prezentarea unor documente false sau cu date inexacte, în valoare de peste 1,7 milioane de lei, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, Florina Meteş, conform Agerpres. Activităţile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru obţinere ilegală de fonduri, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals informatic.
356 de percheziţii domiciliare
„Astăzi, 3 iunie, poliţiştii, sub supravegherea procurorilor de caz, efectuează 356 de percheziţii domiciliare, în cadrul unor acţiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale”, anunţă IGPR, precizând că acţiunile au loc în cadrul operaţiunii JUPITER, desfăşurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Percheziţiile au loc în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, obţinere ilegală de fonduri, înşelăciune, fals, constituirea unui grup infracţional organizat, spălarea banilor, contrafacere, falsificarea de instrumente oficiale, proxenetism, contrabandă, delapidare, trafic de influenţă, abuz în serviciu, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, furt calificat, lipsire de libertate, tâlhărie calificată, şantaj şi infracţiuni prevăzute de Codul fiscal. Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal. Persoanele depistate vor fi duse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.