Un accident rutier s-a petrecut miercuri, 10 martie 2021, în jurul orei 7.20, pe DN1, în centrul localităţii Mândra. Şoferul, 60 ani,  al unui autotren încărcat cu marfă, care se deplasa în direcţia Făgăraş-Braşov, a pierdut controlul asupra volanului, a părăsit banda de mers şi  s-a izbit puternic de un imobil în care funcţionează un magazin.

  • ,,La ora 7.20 am fost anunţaţi de producerea unui accident rutier în localitatea Mândra, unde s-a răsturnat un tir. În urma accidentului a rezultat o victimă care era conştientă. La faţa locului s-au deplasat un echipaj de descarcerare şi unul SMURD, dar şi o autospecială cu apă şi spumă. Victima era conştientă şi a fost transportată la spitalul din Făgăraş” a spus purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja.

În urma accidentului au fost produse mai multe pagube. A fost rupt un stâlp de iluminat public şi distrus zidul magazinului.

  • ,,La testarea şoferului din punct de vedere al alcolemiei, etilotestul indica 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii accidentului rutier” comunică IJP Braşov. Primul care a ajuns la faţa locului a fost un sătean care  văzuse desfăşurarea accidentului.
  • ,,Era 7.20 când s-a întâmplat accidentul. Am văzut cum tir-ul a pierdut controlul şi s-a izbit de magazinul din centrul satului. Împreună cu un vecin am fugit acolo şi am vorbit cu şoferul. Vecinul meu a sunat la 112.  Şoferul era conştient,  rănit la cap, sângera şi avea mâna ruptă. Era singur în cabină şi era în stare de şoc” a spus săteanul.
  • ,,Făceam curat în Primărie, ştergeam geamurile. La un moment dat am auzit un zgomot şi m-am uitat în direcţia aceea. M-am şocat când am văzut tir-ul care era răspurnat. Am fugit în stradă şi am oprit maşinile de pe DN1. Am ţipat: ajutaţi-mă, sunaţi la 112. Apoi am fugit în primărie să caut un ciocan pentru a sparge parbrizul tir-ului pentru a-l scoate pe şofer. Dar între timp au ajuns pompierii” a spus femeia de serviciu din Primăria Mândra.
  • ,,Putea fi o tragedie. Înainte cu câteva minute de accident au trecut pe acolo nişte copii care mergeau la şcoală. În interiorul magazinului în care a intrat tir-ul se aflau două vânzătoare. Norocul lor a fost că se aflau printre rafturi şi nu la casa de marcat care este aşezată pe peretele exterior, unde a intrat tir-ul. Când au venit salvatorii de la SMURD, au vrrut să le ducă pe vânzătoare la spital pentru că erau în stare de şoc, dar au refuzat” a spus o femeie din sat.
  • Circulaţia a fost întreruptă pe ambele sensuri de mers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here