•   Elena Ramona Poplahov suferă de sindromul Marfan, boală depistată în urmă cu 7 ani, şi care îi afectează mai multe organe interne

Cine vrea să o ajute pe Elena Ramona Poplahov poate  dona bani în conturile BCR deschise pe numele Poplahov Elena Ramona:

Cont în lei BCR – RO95RNCB0060073830990006

Cont în euro BCR – RO68RNCB0060073830990007

Elenei Ramona Poplahov din Victoria are doar 27 de ani, iar viaţa i  s-a derulat, în majoritatea ei, pe patul de spital. Sindromul Marfan şi grave probleme la vasele de sînge şi în specal la aortă, este diagnosticul la care au ajuns medicii de specialitate din toate spitalele pe unde a poposit Elena Ramona.  Viaţa tinerei atîrnă de un fir de aţă, doar  intervenţiile chirurgicale îi mai pot adăuga zile în care ea să se bucure de viaţă. . Pînă în prezent a trecut prin trei operaţii grele, dar medicii spun că nu sînt suficiente pentrua trăi, alte două operaţii ar fi iminente şi urgente.   În 2014, Monitorul de Făgăraş  a derulat o campanie de  mediatizare a cazului special al  Ramonei, iar tînăra a reuşit să strîngă cei  9.000 de euro necesari acoperirii costului operaţiei  de înlocuire a aortă abdominale  şi a celei descendente.  Tot atunci Monitorul de Făgăraş făcea cunoscut cazul singurei persoane din ţară cu pensia de un leu. Era Elena Ramona Poplahov. Acum tînăra are nevoie din nou de ajutorul nostru  pentru alte două intervenţii chirurgicale, suma necesară se  ridică la 21.000 de euro.

 

,,Nu vreau să mor aşa de tînără”

Elena Ramona este disperată pentru că boala ei s-a agravat şi are nevoie de alte două intervenţii chirurgicale. ,,De şapte ani sînt în evidenţele medicilor de la Institutul Clinic de Urgenţe pentru Boli Cardiovasculare şi la Spitalul privat Monza din Bucureşti. La ultimul control din luna ianuarie a.c.,  medicii mi-au recomandat de urgenţă două intervenţii chirurgicale. Nu am banii necesari să intru în sala de operaţie. Singura clinică din ţară unde se fac aceste operaţii este  clinica privată  Monza. Timpul se scurge şi eu am nevoie de ajutor. Unele persoane mă judecă pentru că am părul vopsit,  mă văd pe stradă şi mă întreabă dacă mai sînt bolnavă? Este foarte greu să răspund la astfel de întrebări, dar pentru această boală nu s-a descoperit tratament. Aceste intervenţii chirurgicale îmi prelungesc viaţa şi eu asta îmi doresc.  Oamenii sînt răi, unii nu cunosc cazul dar vorbesc,  am zile în care nu mă pot ridica din pat de dureri. Asistentele de la Serviciul de ambulanţă, paramedicii SMURD Victoria şi medicii de la UPU Făgăraş  mă cunosc pentru că am solicitat ajutor prin apel 112.  Durerile sînt cumplite.  De multe ori mi-au spus că le este milă de mine, dar mai mult nu mă pot ajuta. Nu vreau să par bolnavă, nu vreau să-mi plîngă cineva de milă, vreau să trăiesc cît mai mult,  nu vreau să mor aşa de tînără. În spital încerc să fiu veselă, să trec mai uşor peste suferinţa mea. Medicii bucureşteni mi-au spus că îşi doresc  pacienţi ca mine zi de zi, dar nu cu diagnosticul meu. Încerc să nu bag în seamă toate problemele, Dumnezeu va decide cînd voi muri, dar eu  voi lupta în continuare să trăiesc cît mai mult. În 2013 am avut cea mai grea perioadă, am făcut o semipareză care m-a dărîmat psihic” a spus Elena Ramona Poplahov. Tînăra nu dispune de 21.000 euro, venitul ei lunar este format din     pensia de handicap de 350 lei şi  pensia de boală de 640 lei. Deşi  locuieşte împreună cu părinţii ei într-un apartament de pe strada Victoriei, aceştia nu o pot ajuta foarte mult întrucît veniturile lor lunare sînt modeste.

 

Trei intervenţii chirurgicale

În perioada 2012 –  2014 tînăra spune că a suferit trei intervenţii chirurgicale pentru înlocuirea aortei ascendente,  aortei abdominale, aortei  descendente  şi a valvei  mitrale. ,,Cînd  medicii  de la Bucureşti  mi-au recomandat noi  intervenţii chirurgicale şi foarte urgent, am rămas fără aer.  Prima dată m-am gîndit la bani, la costuri. Deja m-am familiarizat cu termenii  medicali pe care-i folosesc şi în vorbirea curentă. Acum mi-au  recomandat un  implant de vase de sînge care duc la coloana vertebrală  prin aorta descendentă. Va urma apoi  încă o intervenţie chirurgicală pentru înlocuirea crosei aortice. Nu mai pot dormi,  mă gîndesc mereu cum să strîng suma necesară. Mi-am făcut calcule, în cît timp strîng suma respectivă din venitul meu de 1.000 lei. Este foarte important  să ajung cît mai repede pe masa de operaţie” a mai spus Elena Ramona.

 

,,M-am născut cu sindrom Marfon”

Elena Ramona a aflat de boala de care suferă,  sindromul Marfan şi   disecţia aortei, abia în anul 2012, la un control efectuat la un cabinet medical din Făgăraş. Atunci a aflat că s-a născut cu aceste boli.   ,, Am avut dureri insuportabile de gît şi nu mai puteam închiţi. Am ajuns la un cabinet particular din Făgăraş, unde am fost diagnosticată cu sindromul Marfon şi disecţie de aortă.  Medicul de aici  m-a trimis de urgenţă la Spitalul Municipal Făgăraş, unde mi s-au făcut investigaţii. Medicul Lubeniţă a solicitat ambulanţa cu medic şi asistentă şi am fost transferată de urgenţă la Spitalul Judeţean Braşov.    De la Spitalul Judeţean Braşov am fost transferată  la Bucureşti la Institutul Clinic de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Fundeni, unde medicii erau pregătiţi  în sala de operaţie pentru cazul meu. În 21 noiembrie 2012  m-au operat, iar medicii  mi-au salvat viaţa. 8 ore a durat intervenţia chirurgicală pentru  înlocuirea unei părţi din aorta ascendentă şi valva mitrală. După trei zile din nou am ajuns pe masa de  operaţie pentru că au intervenit complicaţii. În 26 octombrie 2014, am suferit o nouă intervenţie chirurgicală, de această dată  la clinica privată Monza din Bucureşti, unde mi-au fost înlocuite  aorta abdominală şi cea descendentă” a spus Elena Ramona.

 

A solicitat ajutor de urgenţă

Elena Ramona Poplahov a depus o solicitare la  CL Victoria pentru a primi un ajutor de urgenţă care să o ajute pentru intervenţiile chirurgicale viitoare. Cererea ei va fi dezbătură în prima şedinţă a plenului CL Victoria de la sfîrşitul lunii februarie.

Cine vrea să o ajute pe Elena Ramona Poplahov poate  dona bani în conturile BCR deschise pe numele Poplahov Elena Ramona:

Cont în lei BCR – RO95RNCB0060073830990006

Cont în euro BCR – RO68RNCB0060073830990007

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here