Ultimii trei ani au însemnat pentru români o creștere importantă a nivelului de trai. S-au mărit salariile, pe
nsiile și alocațiile, s-au extins măsurile de protecție socială, s-a redus TVA, alte taxe au fost eliminate cu totul și au fost implementate planuri din ce în ce mai ambițioase pentru impulsionarea românilor de a-și deschide propriile afaceri.

 

De asemenea, programe ca Prima Casă sau Prima Mașină au fost susținute și dezvoltate pentru a oferi românilor alternative mai avantajoase la achiziția de bunuri mobile și imobile.

Însă dincolo de creșterile salariale, de măririle de pensii și de promov

are a unor măsuri de relaxare fiscală, creșterea nivelului de trai pentru români se vede cel mai bine din puterea de cumpărare a acestora.

În 2016, pensia medie netă în România era de 920 lei. În februarie 2019, aceasta a urcat până la 1181 lei. Cu acești bani, un pensionar își poate cumpăra într-o lună 113 pâini în plus, 40 de litri de lapte în plus sau poate alimenta cu 40 de litri de benzină mai mult.

Trendul de creștere s-a păstrat și în privința salariilor. În noiembrie 2016, salariul mediu net era de 2172 lei. La începutul anului 2019 acesta a urcat până la 2933 lei. Cu cei 761 de lei pe care un salariat român îi câștigă în plus își poate cumpăra în fiecare lună cu 358 mai multe pâini, cu 130 de litri de lapte în plus și poate alimenta cu 123 de litri de benzină mai mult.

Când PSD a venit la guvernare, în noiembrie 2016, a venit după un an în

care tehnocrații spulberaseră cea mai mare parte a premiselor de creștere accelerată. În campania pentru parlamentare, ei erau cei care amenințau că nu sunt bani nici de creșterea salariilor, nici de creșterea pensiilor, nici de scăderile de taxe. Dacă i-am fi ascultat pe Klaus Iohannis sau pe Dacian Cioloș, românii trebuiau să rămână cu aceleași salarii mici și cu aceleași pensii  care abia asigurau supraviețuirea de la o lună la alta. Iată totuși că sub guvernarea PSD au fost bani și pentru creșterile de salarii, și pentru creșterile de pensii, și pentru creșterea alocațiilor, și pentru scăderea taxelor.

În doar trei ani de guvernare PSD, viața românilor a cunoscut o schimbare în bine despre care nu poate minți nici președintele Iohannis și un o pot face nici liderii opoziției. Și asta pentru că schimbarea în bine nu este doar pe hârtie sau în statisticile oficiale, ci este o schimbare pe care o resimte fiecare român la final de lună, când îi rămân mai mulți bani în portofel pentru a îi investi în educația copiilor, pentru a-și permite un concediu, pentru a mai face îmbunătățiri prin casă sau pent

ru a-și cumpăra o mașină nouă.

PSD este partidul care a spus că se poate, atunci când restul politicienilor jurau că nu se poate. Astăzi, PSD spune că România merită mai mult în Europa. Și din nou sunt unii care spun că nu e posibil și că ar trebui să ne mulțumim cu ce avem. Pe 26 mai, românii vor avea de ales între cei care urlă pe la televizor că nu se poate mai mult și cei care chiar demonstrează în practică faptul că se poate, că România merită și că va obține mai mult.

Marius Alexandru Dunca

Senator PSD Brașov

Articol comandat de Partidul Social Democrat – PSD
Executat de Monitorul de Făgăraş
CUI mandatar financiar coordonator: 41190008 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here