Satul Rucăr  se pregăteşte pentru a-şi primi oaspeţii duminică, 16 iunie a.c. Peste 100 de turişti, aşa cum explică Florin Ioani,  primarul comunei Viştea, vor poposi la Rucăr pentru a petrece o zi în mijlocul naturii şi al tradiţiilor locale.  Stâna satului va fi în centrul atenţiei, acolo unde turiştii vor putea gusta din preparatele tradiţionale locale.  Bulz, brânză de oaie,  urdă, caş, cricală, ceaun de miel vor fi preparatele culinare specifice  obiectivului turistic vizitat.  Sătenii vor pune la dispoziţia turiştilor  produsele  obţinute în gospodăriile proprii, dar şi preparatele specifice de sezon.  Acţiunea de duminică, 16 iunie a.c., va fi un bun prilej pentru promovarea satului făgărăşean şi a obiceiurilor locului. Manifestarea de la Rucăr se înscrie în programul Asociaţiei My Transilvania care promovează  satul transilvan şi tradiţile lui.

Programul evenimentului

  •  Primirea turiştilor va avea loc la Muzeul Satului Rucăr, la ora 10.00. Turiştii vor fi întâmpinaţi de gospodarii satului cu siropuri naturale şi prăjituri.
  •   Se pleacă spre stâna satului aflată pe dealurile din împrejurimi. Se va merge cu căruţele, pe jos  sau cu bicicletele.
  •   Pe drum se vor face popasuri la cele mai reprezentative locuri. În  ,,Gropili” unde se găsesc stejari seculari şi nuci, ,,În vârful coastei” de unde se poate vedea cea mai frumoasă panoramă a Ţării Făgăraşului.
  •  Popasul de la stâna satului, obiectivul principal al manifestării,  unde se vor servi preparatele culinare specifice satului armonizate cu muzică, dans şi voie bună.
  •   Plimbări prin pădure şi drumeţii în satele risipite de pe dealuri

 

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here