,,Pentru că în unele publicații din audiovizual s-au vehiculat informații eronate despre activitatea mea de consilier, vă scriu câteva rânduri în speranța că le veți prezenta spre corecta informare a publicului

  1. Alexandru Mazilu a votat, alături de colegi, alocarea sumei de 1 800 000 lei, pentru modernizarea str. Doamna Stanca potrivit HCL nr 136 din data de 5 iulie 2017. Și a votat și contractarea unui credit pentru ocolitoare. HCL nr. 255 din 29 noiembrie 2017, pentru un credit bancar în valoare de 28.583.333. Deci, nu a blocat. (ANEXEZ ca probă actul normativ oficial).
  2. Alexandru Mazilu este și astăzi membru PNL. Doar dorința d-lui Mareș de a nu mai fi în PNL nu e suficientă. Organizația PNL Brașov este singura care mă poate exclude. Și nu a făcut-o până azi. (Aici nu am ce să anexez. Ar trebui să anexeze dl Mareș, ca probă, decizia organizației județene de excludere, pe care azi nu o are, pentru că nu există).

Despre Mazilu și str. Doamna Stanca

Înainte de a reprezenta un partid politic în Consiliul Local, sunt un om. Născut și crescut la Făgăraș. Iar în calitatea pe care mi-au dat-o cetățenii care m-au votat, sunt reprezentant al oamenilor. Ei nu m-au trimis în Legislativ să fac cum spune dl Mareș, ci să acționez cum este legal și moral. Un consilier are o responsabilitate când ridică mâna. Nu se rezumă totul la o fițuică pe care o trimite partidul pentru a-i spune cum să voteze. E crezul meu.  De ce e un neadevăr să se scrie că Mazilu s-a opus modernizării străzii Dna Stanca? Pentru că HCL nr 136, din data de 5 iulie 2017, contrazice acest lucru. La data de  5 iulie 2017,  atât Alexandru Mazilu, cât și ceilalți consilieri am votat alocarea sumei de  1 800 000 lei, Bugetului Local, pentru modernizarea străzii Dna Stanca, cât și indicatorii tehnico-economici, respectând actualele dimensiuni, pe două benzi de circulație. Urmare a votului nostru, primăria a derulat o licitația, în urma căreia s-a stabilit firma câștigătoare (vezi anexa). Primarul a semnat contract cu firma, care avea datoria, conform contractului, să modernizeze str. Dna Stanca în perioada iulie 2018-iulie 2019. La ora când citiți aceste rânduri, asfaltul trebuia să fi fost așternut.

Vi se pare că e îndreptățit să scrie cineva că Mazilu s-a opus la modernizarea străzii Doamna Stanca?

Poate că ar fi trebuit căutată piedica în altă parte. De ce nu a fost dus la îndeplinire HCL din 2017 și de ce nu s-a executat contractul semnat în 2018, în baza unei sume existente la  acea vreme în Bugetul Local? Aflăm acum că sumele au fost direcționate spre alte domenii? Păi de ce, dacă s-a semnat contract pe acea sumă? Eu sunt militar și știu că un contract e un contract. Tot Mazilu și  colegii din Consiliu am fost cei care am aprobat HCL nr. 255 din 29 noiembrie 2017, pentru un credit bancar în valoare de 28.583.333 lei pentru niște străzi. Primaru

l a spus public că e pentru șoseaua ocolitoare a Făgărașului. Și că o va executa. Am fost de acord. Am avut o responsabilitate și am spus da. Da, sunt de acord să împrumutăm de la bancă. Dar pentru |Ocolitoare, nu pentru altceva.  Acum, în iunie 2019, ni se cere să acceptăm să luăm o parte din creditul necesar Ocolitoarei și să-i alocăm străzii Doamna Stanca. Păi, în urmă cu doi ani, am mai alocat o dată din Bugetul Local. Ne jucăm așa cu banii? Eu nu îmi permit. Nu cumva Ocolitoarea e la fel de importantă ca și str. Dna Stanca?  Oare de ce au gândit 9 oameni că nu e în regulă ceva?

 Despre dorința lui Mareș de a mă da afară din PNL vs realitatea de azi

Am înțeles că déjà se știe cine o să îmi ia locul în Consiliul Local ca urmare a declarației dlui Ioan Mareș potrivit căreia  „Consilierul Mazilu nu mai este membru al Partidului Național Liberal de câteva luni”.  Pot să vă spun că, în acest moment, încă sunt membru PNL, chiar dacă dl Mareș face eforturi să păstreze în partid doar oameni care i fac pe plac. Sau poate că dl reporter ar fi fost suficient să adreseze o întrebare către PNL Brașov, singura organizație care are dreptul de a retrage sprijinul unui consilier local.  Da, dl Mareș a propus excluderea mea din PNL, în luna martie, la Făgăraș, doar că Biroul Județean nu a procedat cum a vrut dl Mareș. Nu încă. Și, poate că ar fi interesant să se afle motivul real pentru care dl Mareș și-a suflecat mânecile să mă excludă, așa cum a făcut-o și cu alții, înaintea mea. Atunci când voi fi întrebat, voi răspunde. Iar oamenii vor aprecia dacă e un motiv real de excludere  sau un moft al unui vremelnic șef de partid local”. Cu considerație, col. (r) Alexandru Mazilu – consilier local.

 

 

2 COMENTARII

  1. Dl. Mares confunda PNL Fagaras,cu propria lui ograda….la asa TATA,asa FIICA. Tatal a incercat sa-l excluda pe domnul Mazilu Alexandru,avand in cap fixul ca fiica lui „fata lu’tata”,l-ar fi exclus EA pe dl.Petre Roman!Ehei. Fam. Mares este (cel putin tatal),un produs 100% comunist,ai uitat?.Odrasla chiar crede ca va fi „ministru”?Poate metresa…

  2. Sincere felicitari d-le Mazilu pt curajul, onestitatea si corectitudinea de care ati dat dovada, in legatura cu acest vot. Felicitari merita si consilierii PSD , in frunte cu Negrila,. Mai oameni buni, cei 9 consilieri s-au opus jafului( furtului) de bani orchestrat de onor primarul Sucaciu, cel care are impresia ca poate dispune de bugetul comunitatii dupa bunul plac. Cand vrea sa traga niste linii albe pe asfalt ca sa se laude ca a facut parcari si strazi cu sens unic de nu mai stie nici un locuitor al orasului pe unde sa circule sau sa faca un gard la o scoala muta banii alocati dintr-o parte in alta, doar ca sa dea el bine. Astfel, le spune prostilor de alegatori: vedeti?.v-am scos ochii cu ceva, ca doar vin alegerile. Asa a facut si cu gunoiul. Ne-a tras tzepa. El ne informeaza , cica, in loc sa se supuna vointei populare a cetatenilor care l-au ales. Il doare in basca de noi. El vrea sa modernizeze o strada, in loc sa scoata traficul din oras definitiv. Un mincinos.
    Marea problema este ca Mares asta, se da pe langa primar, ca deh, vin alegerile si au nevoie de candidat, iar primarul de sustinere , ca nu-l mai alege NIMENI. La groapa de gunoi a istoriei cu el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here