Agenţia Naţională de Integritate  l-a declarat incompatibil pe consilierul local Traian Tabacu de la CL Victoria.  ANI  invocă faptul că  Traian Tabacu ar fi încheiat  contracte comerciale  de prestări servicii cu Primăria Victoria în perioada în care era şef la SC Parc Industrial Victoria SRL, valoarea contractelor fiind de  90.368,87 lei.  „Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, precizează reprezentanții ANI.  Comunicatul a surprins atât pe cel vizat, dar şi Legislativul şi conducerea Primăriei Victoria.  ,, Nu am încheiat niciun contract de prestări servicii de când sunt şef la Parc Industrial Victoria SRL.  La această societate nu există activitate. Am aflat de comunicatul publicat de ANI de la nişte prieteni. Am sunat  şi am  discutat cu reprezentaţi  de la ANI despre situaţia mea şi mi-au spus să aştept să primesc justificarea comunicatului.  Voi depune contestaţie la Tribunalul Braşov şi  îmi voi angaja un  avocat care să mă reprezinte” a explicat Traian Tabacu, real surprins de decizia ANI. Traian Tabacu este consilier local ales în 2016 pe lista  Partidul Social Românesc, fiind cel mai tânăr membru în Legislativul de la Victoria.

 ,, Consilierii locali și consilierii județeni care au funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor ori alte funcții de conducere, precum și calitatea de acționar sau asociat la societățile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unități administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean respectiv ori cu societățile comerciale înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective” (Legea 161/2003).

 

2 COMENTARII

  1. De ce il plateste primaria Victoria pe Traian Tabacu sa conduca o societate la care nu există activitate?
    Domn’ primar Gimi trezestete, cand vei face si tu ceva pentru orasul nostru?

  2. Măi Traiane cum justifici salriul pe care il iei lună de lună ? Noroc cu tăticu”… ti-au inventat și tie un post in primărie.Dacă n-ai făcut ninic până acuma ….ce le spui tu oamenilor ? Adică nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here