Ministerul Sănătăţii  anunţă  o serie de măsuri de prevenire a infectării cu coronavirus care să fie respectate atât de populaţie câtşi de autorităţile publice prin instituţiile pe care le coordonează. Principala măsură se referă la spălatul pe mâini. Cum sunt respectate aceste măsuri în Făgăraş,   în unităţile publice cu cel mai mare aflux de persoane,  au aflat reporterii ziarului Monitorul de Făgăraş vineri, 28 februarie a.c.

Ambulatoriu fără dezinfectant

În clădirea Ambulatoriului din incinta Spitalului Municipal Făgăraş  există două toalete, una la parter şi alta la etajul clădirii destinate publicului. În niciuna nu exista hârtie şi nici dezinfectant sau apă caldă. La wc-ul de la parter,  la chiuvetă exista bidonul cu săpun lichid , dar acesta era gol. În altă ordine de idei, aceste spaţii te întorc în timp cu 50 de ani, n-au fost reabilitate de când a fost construit spitalul.  Au mozaic pe jos, pereţii vopsiţi, cu mucegai pe ei, iar  chiuvetele şi   wc-urile foarte uzate.

 

Miros de urină la WC-ul public din centrul Făgăraşului

La toaleta publică din centrul municipiului, de lângă catedrală, te întâmpină un puternic miros de urină.  Pătrunzând în interior  se vede lipsa de interes întrucât aici  spaţiul nu este întreţinut, igienizat şi reparat. Asta chiar dacă  la intrare taxatoarea îţi cere 1 leu şi sunt expuse materiale de curăţenie. WC-ul public al Primăriei Făgăraş se află în administrarea I.I. Haşu Ana-Maria, aşa cum arată biletul de intrare.

Gara Făgăraş nu are toaletă

În Gara Făgăraş  nu există toaletă publică. Vechiul spaţiu este încuiat, iar pe uşă nu există nicio informaţie. ,,Nu averm wc în gară destinat călătorilor. Cel vechi l-am închis întrucât nu era conform, iar bani de investiţii nu avem. Mai mult am fost amendaţi recent cu 5000 lei” a explicat Postoiu Marian, şeful de la staţia CFR Făgăraş.

 Toalete turceşti

În Piaţa Agroalimentară Făgăraş există o toaletă care, aşa cum spune directorul Tiberiu Drăgoi, este în reabilitare. ,,WC-urile turceşti vor fi schimbate, spaţiul va fi complet reabilitat” a spus Drăgoi.  Se plăteşte o taxă de intrare de 1 leu în schimbul căreia se primeşte  hârtie igienică. La chiuvete  este săpun lichid şi apă caldă. Aici lucrările de reabilitare sunt absolut necesare.  (M.F.)   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here