Guvernul adoptă în ședința de luni o Ordonanță de Urgență care prelungește mandatul aleșilor locali până la finalul anului și simplifică procedurile pentru depunerea listelor electorale. Premierul a anunțat că alegerile locale vor fi amânate, urmând ca data la care va fi organizat scrutinul să fie stabilită ulterior.

  • A fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind prelungirea mandatelor pentru autorităţile locale, luând în considerare situaţia extraordinară actuală, impusă de starea de urgenţă, ca urmare a epidemiei cu coronavirus. Guvernul a luat decizia de a prelungi mandatele în curs ale autorităţilor administraţiei publice locale până, cel târziu, la data de 31 decembrie 2020”, a arătat Dancă într-o declaraţie de presă susţinută la sfârşitul şedinţei de guvern de ieri.
  •  „Practic, în momentul de faţă, obligaţia privind numărul minim de susţinători a fost redusă la 25.000 pentru a propune candidaturi în circumscripţiile electorale la alegerile locale de către partide politice, alianţe politice, alianţe electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale. Acestea pot depune în cel mult 30 de zile de la începerea perioadei electorale liste de susţinători la nivel naţional, care cuprind un număr de minimum 25.000 de alegători”, a spus şeful Cancelariei premierului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here