În perioada stării de urgenţă, la centrele de permanenţă  au apelat tot mai puţini pacienţi.  Medicul Nicolae Boulescu de la Centrul de permanenţă din Lisa  confirmă  că numărul persoanelor care au ajuns la centru a scăzut în perioada pandemiei.

  •  ,,În luna aprilie a.c., am făcut cinci gărzi şi am înregistrat 40 de pacienţi care au beneficiat de consultaţii şi tratament. Ministerul Sănătăţii prin DSP şi Casa de Asigurări de Sănătate finanţează centrele de permanenţă pentru trusa de urgenţă cu medicamente şi pentru materiale sanitare. Suma alocată este de  20 lei pe oră. Pentru o gardă de 17 ore (15.00 – 8.00)  primim 340 lei. De exemplu,  în luna aprilie am beneficiat de 2.320 lei pentru medicamente şi materiale sanitare. Ne descurcăm cu suma respectivă, însă e loc şi de mai bine. Unii colegi mă invidiază pentru că UAT Lisa susţine activitatea medicală din comuna. Nu de mult, Primăria Lisa a dotat cabinetul medical cu electrocardiograf şi cu aparat de măsurat tensiunea ’’ a spus Nicolae Boulescu, medicul de familie din Lisa.

Programul centrului de permanenţă din Lisa este afişat la sediul primăriei, dar şi la cabinetul medicului de familie. În luna mai 2020, Centrul de permanenţă din Lisa de pe strada Principală nr. 361 este deschis în zilele de:

  •  sâmbătă, 9 mai 2020
  •  joi, 14 mai 2020
  •  joi, 21 mai 2020
  •  sâmbătă, 23 mai 2020
  •  joi, 28 mai 2020

În Ţara Făgăraşului funcţionează 5 centre de permanenţă, iar la nivelul judeţului sunt funcţionale 11 astfel de unităţi medicale. Finanţarea lor este asigurată de CAS. Centrul de permanenţă de la Lisa a beneficiat şi de dotarea cu aparatură medicală asigurată de Primăria Lisa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here