Clinica Paltinul din oraşul Victoria şi-a redeschis porţile luni, 18 mai 2020, după o  lună în care toate secţiile au fost închise din cauza epidemiei COVID-19.  Întreg personalul, medici, asistente şi infirmierele, poartă echipamente de protecţie: halate, mască, ochelari, viziere şi mănuşi. Medicul Ioan Rotaru, administratorul Clinicii Paltinul, spune că a achiziţionat echipamente speciale de protecţie pentru o perioadă de  50 de zile.

  • ,,Măsurile de protecţie vor fi  riguroase, iar accesul în clinică este limitat.  La intrare în clinică am montat o cameră care indică temperatura pentru fiecare persoană care întră în spital.   La spital nu se fac teste” a spus dr. Ioan Rotaru.

Primii zece  pacienţi au fost programaţi şi internaţi, luni, 18 mai 2020, la secţia de interne şi la secţia de  neurologie.

  • ,,În prima fază internăm doar zece pacienţi deşi cererea este foarte mare. Toate persoanele care se internează vor trece prin triaj, spaţiul fiind  amenajat la urgenţe.   Fiecare pacient  este cazat singur în salon şi nu are voie să se întâlnească cu alţi pacienţi pentru socializare. Persoanele internate nu vor mânca în sala de mese, ci vor primi porţiile în salon. Nu am primit niciun comunicat oficial prin care să ni se spună ce trebuie să facem” a mai spus dr. Ioan Rotaru.

Singurul angajat care nu şi-a început activitatea este masorul unităţii, care  va reveni la locul de muncă de la 1 iunie.   Cele mai multe consultaţii se fac prin telefon, iar online se prescriu reţetele. Şi cabinetele din Ambulator şi-au reînceput activitatea  luni, 18 mai: pediatrie, neurologie, psihiatrie, medicină internă, chirurgie, obstetrică ginecologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here