•   3.750 de măşti de la Ministerul Educaţiei pentru elevii de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu’’
  •   Părinţii şi-au exprimat acordul în scris pentru ca elevii să participe la orele de  pregătire

Începând de marţi, 2 iunie 2020, elevii din anii terminali de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu’’ din Victoria s-au întors la şcoală pentru 2 săptămâni, până la data de 12 iunie 2020. În această perioadă  elevii vor participa la activităţi de pregătire pentru    Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. La acest liceu au fost   distribuite 3.750 de măşti de la Ministerul Educaţiei care  vor fi utilizate de elevi şi dascăli în perioada de pregătire, dar şi în perioada examenelor.

Program strict pentru cursuri

Conform unui orar bine stabilit, marţi, 2 iunie 2020,  au intrat la orele de pregătire 24 de  elevi din clasa a XII-a uman, care au fost împărţiţi în  trei grupe.  Sălile de clasă pentru pregătirea elevilor au fost amenajate la parterul liceului, în trei dintre ele fiind repartizaţi elevii din clasa a XII-a uman, iar în alte două săli de clasă,  elevii din clasa a XII –a real. ,,Am respectat toate măsurile impuse de OUG  4.267/18 mai 2020. Elevii au intrat la ore de pregătire rând pe rând.  La ora 9.00 au început cursurile primii zece elevi, la 9.05 a intrat la ore următoarea grupă de opt elevi, iar la ora 9.10 a început cursurile grupa formată din şase elevi. La intrare în curtea liceului elevii şi dascălii au fost întâmpinaţi de un cadru medical desemnat de DSP Făgăraş care le-a măsurat temperatura. Este vorba despre Cristina Enea, asistenta medicală de la cabinetul şcolar.  Din fericire  nimeni nu a avut febră. La intrare în instituţie elevii au primit dezinfectant şi măşti asigurate de Ministerul Educaţiei, apoi  au intrat în sălile de clasă. Pe fiecare uşă s-au afişat numele elevilor din sală.  Conform orarului, marţi, 2 iunie 2020, elevii din clasa a XII-a uman au  făcut trei ore de pregătire,  o oră de  limba şi literatura română, o oră de istorie şi o oră de geografie. Dascălii care au intrat în sălile de clasă au fost: prof.  Mariana Ciuculescu, prof. Alina Moga şi prof. Angela Farcaş.  Fiecare oră a durat 50 de minute urmată de o pauză de 10 minute. În pauză, elevii nu au avut voie să  interacţioneze cu alte grupe şi au fost supravegheaţi de diriginta clasei, profesoara Gabriela Lăpădat. După terminarea cursurilor elevii au fost  conduşi spre ieşire de dascălii’’ a explicat prof.  Mărioara Deszi, directoarea Liceului Teoretic ,,IC Drăguşanu’’.  Miercuri, 3 iunie 2020, vor intra la cursuri de pregătire şi elevii din clasa a XII-a real. Este vorba despre 18 elevi care au fost împărţiţi în două grupe a câte nouă elevi. Conform orarului ei vor face  pregătire la limba şi literatura română, matematică, iar  a treia oră la alegerere între: biologie, fizică, chimie, informatică. Elevii din clasa a XII-a real vor face  pregătire  în zilele  de   miercuri, 3 iunie, joi, 4 iunie, miercuri, 10 iunie, joi, 11 iunie.

Pregătire şi pentru Evaluare Naţională

Şi elevii din clasa a VIII-a de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu’’ din Victoria au început pregătirile pentru examenul de Evaluare Naţională. Este vorba despre 55 de absolvenţi din cele două clase de a VIII-a.  ,,În incinta şcolii generale, pe sala mare, am pregătit  cinci săli de clasă, pentru respectarea normele de distanţare. În fiecare clasă sunt repartizaţi  8 sau 9 elevi.  Elevii  din clasa a VIII-a A au fost împărţiţi în trei grupe, iar elevii din clasa a VIII-a B în două grupe. Marţi, 2 iunie a.c., au început pregătirea suplimentară pentru Evaluarea Naţională primele două grupe din clasa a VIII-a A.  17 elevi elevi erau înscrişi pe listele de pregătire, dar un elev nu s-a prezentat.  Prima grupă de elevi a început cursurile la ora 10.00, iar cea de a doua grupă la 10.05’’ a mai spus prof. Mărioara Deszi, directorul instituţiei.  La limba şi literatura română, elevii fac pregătire cu  profesoarele Anda Silea şi  Ana Maria Popa, iar la  matematică cu profesoara Alina Timoftă.  Părinţii elevilor din clasele terminale au trimis declaraţii pe proprie răspundere prin care şi-au exprimat acordul pentru ca elevii să participe la orele de pregătire.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here