Coronavirus test - Medical worker taking a swab for corona virus sample from potentially infected woman with the isolation gown or protective suits and surgical face masks

 

  •  Susţine mama fetiţei de 3 ani din Victoria pentru care testul  COVID-19 efectuat la spitalul din Sibiu a fost pozitiv

  •   Femeia a ajuns cu o maşină de ocazie la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu

  •   ,,Nu am încredere în spitalul din Făgăraş şi am plecat la Sibiu”

 

Primul caz de COVID – 19 din oraşul Victoria s-a înregistrat la sfârşitul lunii iunie 2020, pacientul fiind o fetiţă de 3 ani. Copila a  fost internată şi tratată la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, secţia de Boli Infecţioase, unde a ajuns împreună cu mama ei cu o maşină de ocazie. Femeia povesteşte  pentru Monitorul de Făgăraş calvarul prin care a trecut la aflarea veştii că  micuţa  are COVID-19.  După nici 10 zile de spitalizare, când fetiţa se simte bine, femeia de 27 ani spune că  este convinsă că fetiţa ei n-a fost infectată cu noul virus.

 Cu maşină de ocazie până la spital în Sibiu

,,Totul a început în data de 26 iunie 2020, era vineri.  Fetiţa era răcită de o săptămână şi avea tratament de la medicul de familie, însă tuşea şi expectoraţiile nu i-au trecut. M-am dus din nou la medicul de familie pentru consultaţie. Doctoriţa mi-a spus că micuţa a răcit la plămâni şi mi-a dat bilet de trimitere pentru un medic specialist. Aveam de ales  Spitalul Municipal Făgăraş  sau un alt spital. Pentru că nu am încredere în spitalul de la Făgăraş,  am decis  să plec cu fetiţa la Sibiu, fiind cea mai apropiată unitate medicală. Mi-am făcut bagajul şi am ieşit, cu fetiţa în braţe,  în şosea. Imediat am găsit o maşină de ocazie spre Sibiu.  În drum spre Sibiu, am discutat cu şoferul şi i-am povestit că micuţa este răcită şi trebuie să ajung la Spitalul de Pediatrie Sibiu. Şoferul  s-a oferit să ne ducă până în faţa  spitalului.  Când am intrat în unitatea spitalicească m-am şocat, medicii şi asistentele erau îmbăcaţi în combinezoane, aveau viziere şi măşti. Fetiţa a început să plângă când i-a văzut. Imediat au consultat-o şi ne-au făcut internarea” relatează mama fetiţei.

Test pozitiv pentru fetiţă

,,A urmat  testul pentru COVID – 19. Când s-a confirmat infecţia am avut un şoc, ştiind câţi pacienţi au murit din cauza virusului. Mi-am făcut tot felul de gânduri, am plâns, dar echipa medicală din spital mi-a spus să stau liniştită că fetiţa se va vindeca. A doua zi mi-au făcut şi mie testul COVID – 19 , dar la mine a fost negativ. M-am bucurat că eu nu sunt infectată cu gândul că pot avea grijă de fetiţă.  Imediat după ce s-a confirmat infecţia mi-am sunat soţul care este plecat la muncă în Germania, el lucrează în construcţii. Şi el s-a şocat când i-am spus  că fetiţa noastră  a fost infectată cu noul virus’’ a mai relatat  mama fetiţei.

Tratamentul a învins boala fetiţei

După trei zile de tratament  fetiţa  s-a simţit mai bine, aşa cum a povestit mama ei.  ,,Zece zile am stat izolate într-un salon.  Acum pot să spun că nu sunt convisă că fetiţa a fost  infectată cu acest virus, deşi testul a fost pozitiv şi medicii mi-au confirmat  infecţia. Cred că a fost o răceală puternică. De când sunt internată în spital am citit mult despre noul virus COVID – 19  şi mi-am dat seama că fetiţa nu a avut  simptomele virusului. Nu a avut febră, nu a vomitat, nu a durut-o capul, nu a avut dureri în gât, nu a avut diaree. Nu ştiu ce să mai zic. Sunt foarte derutată şi supărată. Au spus că ne externează din spital pentru că fetiţa este bine şiduminică am ajuns acasă” a mai spus mama fetiţei.

Familia a fost izolată  la domiciliu

Imediat după confirmarea cazului de  COVID – 19,  DSP Făgăraş a dispus anchetă epidemiologică, iar  pentru toţi cei 7 membri ai  familiei   măsura de izolării la domiciliu. Deşi DSP Făgăraş n-a anunţat Primăria Victoria despre acest caz, aceasta a ajutat  persoanele izolate la domiciliu cu alimente şi materiale sanitare.    ,,Am vorbit telefonic  cu cumnatele mele şi cu soacra mea şi mi-au spus că toţi membrii familiei sunt sănătoşi. Fetiţa mea s-a jucat cu verişorii ei, dar şi ei sunt sănătoşi. Toate  persoanele cu care am intrat în contact sunt bine. Dacă acest virus se răspândeşte aşa de uşor şi de repede  cum de eu nu sunt infectată?  Cum de nu s-au infectat şi nepoţii mei? În cazul în care întradevăr fetiţa mea a fost infectată cu COVID – 19 atunci cred că a luat virusul  dintr-un magazin. Spun acest lucru, pentru că doar eu am purtat mască în magazin şi ea nu. Soţul meu care lucrează în construcţii în Germania n-a venit  acasă, iar prin telefon nu se ia virusul. Se spun multe lucruri neadevărate” a mai spus femeia.

 

2 COMENTARII

  1. Dacă orice persoana care știe sa citească își permite să pună ( sau să infirme) diagnostice, mai ales în cazul unei boli atât de puțin cunoscute, chiar de către specialiști, e vai de noi! Ne merităm soarta cu vârf și îndesat ! Cititorii sunt rugați să rămână pe recepție! Nici nu știți ce urmează!

  2. Daca nu ai avut incredere in spitalul Fagaras,in cel de la Sibiu,care ti-a confirmat covid-19,deci nici in Sibiu nu ai incredere,atunci cine ti-a insanatosit fetita?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here