Nici n-au plecat bine de la Victoria reprezentanţii Gărzii de Mediu şi cei de la SGA  care au costatat că la Purolite se lucrează, iar apele reziduale neepurate ajung abuziv în reţeaua de canalizare a Viromet şi apoi în Olt, că  s-a înregistrat un dezastru ecologic de amploare în oraş.  Luni, 3 august 2020, încă de la primele ore apele impurificate chimic rezultate din procesul de producţie de la Purolite au fost deversate direct în stradă. Un râu roşiatic curgea din incinta fabricii Purolite spre  drumul judeţean, via oraş.  S-au şocat şi cetăţenii din Victoria când au văzut  că pentru Purolite nu contează sănătatea oamenilor şi nici a Mediului. Americanii de la  Purolite se cred stăpâni peste oraşul Victoria şi sfidează pe toată lumea, dar şi legislaţia românească.

Purolite nu face  declaraţii

Am încercat să obţinem o poziţie oficială de la Purolite, deplasându-ne la sediul societăţii din Victoria. După ce ne-am luat porţia de mirosuri insuportabile, am fost anunţaţi că  purtătorul de cuvânt, Cristina Lie,  este în şedinţă şi nu poate vorbi cu reporterii Monitorul de Făgăraş. ,,Reveniţi sau sunaţi pe numărul de telefon fix al societăţii” a spus angajata aflată la biroul de informaţii.

Primăria Victoria cere analiza apelor deversate în stradă

La faţa locului au sosit şi angajaţii Primăriei Victoria pentru a constata dezastrul ecologic produs de Purolite. ,,Am venit să constatăm, după care vom lua măsurile legale” au spus angajaţii din primărie, de altfel foarte rezervaţi în declaraţii.  Primăria Victoria a trimis societăţii Purolite o adresă prin care solicita desemnarea unui reprezentant care să asiste la prelevarea de probe, luni, 3 august a.c.,  ora 12.30. ,,Vă solicităm analiza de laborator a acestor ape în vederea stabilirii  calităţii acestora  pentru a stabili dacă a afectat sau nu mediul înconjurător” se arată în adresa primăriei remisă poluatorului Purolite. În jurul orelor 14.00 şi-au făcut apariţia la faţa locului şi reprezentanţii de la Apele Române, filialele Braşov şi Rm- Vâlcea.  Vom reveni. (Lucia BAKI)

 

2 COMENTARII

  1. Pe ăstia chiar nu i poate opri nimeni…doamne fereste, dar chiar isi bat joc de un intreg oras. Acum angajatii lor care i sustineau, ce au de zis? Se stiu ei care sunt…si nu au nici pt ce…ca sunt tratati ca niste masini de lucru…

  2. Când ai banul mult nu te operate nimeni SI nimic.
    Degeaba au venit de la Garda de Mediu Brasov,toate pornesc de la Bucuresti …iar marionetele executa ordinul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here