Aleşii locali ai comunei Părău au depus jurământul pentru mandatele de consilieri locali pentru care au fost validaţi în urma scrutinului electoral de luna trecută  în şedinţa organizată de subprefectul Judeţului Braşov, Adrian Folea,  joi, 29 octombrie 2020, începând cu ora 14.00. Şedinţa s-a desfăşurat în sala căminului cultural de la Părău cu respectarea măsurilor de protecţe împotriva COVID-19, mai ales că această comună are o incidenţă de peste 4 la mia de locuitori. Aşa cum impune legislaţia, plenul a fost prezidat de cel mai vârstnic dintre conslierii locali, Bâţă Stoica Aurelia,  şi doi dintre cei mai tineri, respectiv  Stoica Ovidiu Marius şi Modorcea  Iuliu. ,,Cetăţenii comunei şi-au manifestat prin  votul din 27 septembrie a.c. încrederea în dumneavoastră şi doresc să nu le înşelaţi această încredere. Doresc ca la sfârşitul mandatului de 4 ani să fiţi în aceeaşi formaţie, dar  cu rezultate deosebite. Probemele care au fost în comuna Părău le ştiţi, cred, cu toţii, le ştiu şi eu, cea mai stringentă fiind fondul funciar. Domnule primar, ca preşedinte al Comsei locale de fond funciar, trebuie să apăsaţi pe acceleraţie”  a spus  subprefectul Folea Adrian Laurenţiu.

Legislativul de la Părău

Preşedintele de şedinţă, Aurelia Bâţă, PMP, a prezentat  lista consilierilor locali validaţi de instanţă pe care i-a invitat să depună jurământul. Rând pe rând, în ordine alfabetică, cei 11  consilieri locali au jurat cu mâna pe biblie şi constituţie, unii dintre ei încheind  jurământul   cu semnul crucii.

  • Canja Vasilica, PMP
  • Bâţă Stoica Aurelia- PMP
  • Lupu Vasile- PMP
  • Pătran Ioan- PSD
  • Itoafă Ovidiu- PSD
  • Modorcea Liviu- PSD
  • Stoica Ovidiu Marius- PNL
  • Călin Lucia Marioara- PNL
  • Sasebeşiu Nicolae- PNL
  • Boamfă Adrian- ProRomânia
  • Oncioiu Ioan Remus- PER

 

Primarul ales Ovidiu Ovesea: ,,No, hai la treabă!”

Subprefectul Adrian Folea l-a invitat apoi pe primarul ales,  Ovidiu Ovesea, să depună jurământul.

  • ,,Vă doresc sănătate şi putere de muncă pentru a face ceea ce v-aţi propus. Mulţumim domnului viceprimar care şi-a încheiat mandatul pentru activitatea sa, numai la prefectură de câte ori aţi venit. Succes, domnule primar Ovdiu Ovesea!” i-a spus subprefectul primarului.
  • ,,Am fost onorat şi sunt onorat pentru că cetăţenii comunei, din cele 4 sate, Părău, Veneţia de Jos, Veneţia de Sus şi Grid, m-au ales ca şi coordonator al lor, ca reprezentant  al uneia dintre cele mai frumoase UAT-uri din Ţara Făgăraşului. Nutresc  speranţa că mă vor susţine şi în viitor. Avem un consiliu local foarte frumos, este pestriţ, vorbind politic, cred că ne vom da mâna pentru că ne aşteaptă nişte vremuri mai puţin  frumoase,  şi chiar nesănătoase, mă refer la acest COVID. O să începem din start şi repede să luăm măsurile  necesare pentru înlăturarea  şi stagnarea acestui virus, suntem pe locul I în judeţ conform statisticilor. Am aşteptări  de la consiliul local, aşteptări destul de mari, dar cu siguranţă  şi dumneavoastră aveţi. Nu mai lungim vorba şi închei cu cea  mai scurtă cuvântare a unui lider, ,,Craiul Munţilor”, Avram Iancu,  care a zis ,,No, hai!”. Asta vă zic şi eu, ,,No, hai la treabă!”.  Mulţumim domnului subprefect, aşteptările oamenilor sunt multe şi mari de la noi cei aleşi, nu ne rămâne decât să ne apucăm de treabă, de mâine. Avem 7 zile în care să validăm viitorul viceprimar, sper că ne vom înţelege, au fost 3 săptămâni pentru starea mea de  spirit, am fost  cantonat la Braşov, dar de mâine, de la 8.00, voi fi în primărie. Să ne ajute Dmnezeu să luăm cea mai bună decizie pentru a construi şi a dezvolta comuna noastră” a spus primarul Ovidiu Ovesea după investire.

Subrefectul Folea: ,,Comuna Părău pe ultimul loc la fondul funciar”

  •   ,,Ia sfârşit o perioadă lungă de interimat care şi-a pus amprenta pe activitatea administrativă, mai ales la  aplicarea legilor fondului funciar. S-a rămas în urmă cu eliberarea titlurilor de proprietate, cu parcelarea terenurilor, dar acţiunea este în mişcare, în procente vorbind, nici 20% din titlurile de proprietate n-au fost eliberate, comuna fiind pe ultimul loc în Ţara Făgăraşului.  Cauza a fost lipsa căpitanului, a primarului. Acum este pericolul Covid, dar, în opinia mea personală, nu este  aşa grav, la 2000 locuitori  o incidenţă de 3% înseamnă 6 persoane, e matematică pură, dar comuna este în scenariul roşu” a mai spus subprefectul Adrian Folea.

Primarul comunei: ,,Viceprimarul,  propunerea mea  este pentru   neutralitate şi împăciuire locală”

  • ,,Primul pas pe care-l voi face este chiar dimineaţă, la 9.00, când îmi voi cunoaşte aparatul de specialtate, într-o şedinţă.  Săptămâna viitoare  voi convoca noul  consiliu pentru a alege viceprimarul. Propunerea mea este pentru   neutralitate şi împăciuire locală, să nu fie nici de la PSD, nici de la PNL nici de la partidul din care fac eu parte, PMP, ci de la PER, Oncioiu Remus, un  intelectual, inginer silvic, proaspăt pensionat, nu are legături cu ferme, cu animale, un om integru.  Sper ca partidele să   lase deoparte vendetele, orgoliile  şi mândria specifică locului. Mă voi ţine de cuvânt, iar şedinţa va fi transmisă  online. Toate şedinţele vor fi în direct de acum încolo. Ne aşteaptă vremuri grele din cauza virusului COVD-19.  Mă voi întâlni cu   preoţii din comună, cu excepţia celui din Veneţia de Sus care se află în spital cu COVID. Prin biserică vom promova măsurile de prevenire pentru a reduce şi stagna infectarea cu noul virus.  O altă preocupare, la fel de importantă, este accesarea fondurilor europene. Nu avem echipă pe fonduri europene în primărie, vom apela, în prima fază, la specialişti în domeniu pentru a nu rata nicio măsură aflată în derulare care ne-ar putea aduce venituri pentru dezvoltarea comunei. În viitor vom  externaliza sau vom face un serviciu propriu pentru fonduri europene” a mai declarat primarul Ovidiu Ovesea.   (Lucia BAKI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here